Smartare Grammarly med ny AI-tjänst

Grammarly logo

Grammarly meddelar att tjänsten uppgraderaderas med smartare funktioner. Den stora nyheten är stöd för generativ AI som lär sig hur du skriver, och anpassar texterna utifrån din ton och röst.

  • 12 000 nya texter skapas varje vecka med Grammarly
  • Personliga röstprofiler ger ett mer personligt resultat
  • Improve It-funktionen har uppgraderats med bättre AI

Skapar en personlig röstprofil

Det officiella namn på funktionen heter ”Personalized voice detection and application”. Målet med funktionen är att undvika den klassiskt robotliknande texten som många andra tjänster erbjuder, och att göra den mer personlig för skaparen.

När man börjar använda den nya AI-funktionen så skapas en röstprofil. Den är personlig för användaren och används till att styra hur texten som genereras ser ut. Bland annat sparas tonen och stilen så att den kan återanvändas gång på gång.

Funktionen ”Personalized voice detection and application” rullas ut till användarna någon gång under årets senare del. Eller, åtminstone en del av användarna. Om du är privatperson så behöver du inte göra dig besväret att vänta på den – lanseringen gäller bara de välbetalande företagsanvändarna.

Fler AI-förbättringar

En annan nyhet, som visserligen inte är lika stor men som ändå ger mersmak till förbättringarna, är uppgraderade ”Improve It”. Med Improve It-funktionen kan du ange en text och be Grammarly förbättra den (om det är möjligt).

Bland förbättringarna som Grammarly lovar finns bättre stöd för att använda sammanhang (context) för att förbättra texten på rätt ställen. En anna nyhet är en prompt-historik som gör att du lättare ser var du slutade sist funktionen användes.

En sista förbättring till Improve It-funktionen är att Grammarly nu förstår integrationen mellan tidigare prompts på ett bättre sätt. Vilket ska ge ett bättre slutresultat.

Ett tips: Jasper.ai

Det är givetvis inte bara Grammarly som har förbättringsfunktioner. Andra tjänster som Jasper.ai har haft det länge och jag vågar mena att det är ett bättre alternativ med många fler AI-funktioner för relativt lite pengar varje månad.

Jag har använt Jasper.ai under ett antal månader och det är en enkel, prisvärd och praktisk AI-tjänst för att skapa text.

Med det sagt så är Jasper.ai inte billigast och den ger inte alltid bäst resultat. Ofta räcker det med en snillrikt skapad prompt i ChatGPT för att ge ett nära nog resultat som med manuellt tweakande blir minst lika bra.

Du kan läsa mer och prova Jasper.ai här.

Så ofta används AI med Grammarly

Enligt tjänsten så används generativ AI ungefär 12 000 gånger varje vecka.

Bland innehållet som skapas hittar vi svar på mejl, utkast till texter och omskrivningar av befintliga textstycken.

Det ska sägas att 12 000 inte är ett speciellt stort tal i AI-världen. Men AI-tjänsterna hos Grammarly är inte speciellt gamla och det kan vara så att många helt enkelt väljer att inte betala det där extra för att använda dem.

Via ett pressmeddelande från Grammarly

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.