Bilar från BMW & Toyota stänger av NFC i din iPhone 15

bmw i3 interior unsplash sharenow

Apple bekräftar att vissa bilar från BMW och Toyota kan förstöra företagets senaste mobiltelefoner, modellerna ur iPhone 15-serien.

Det var förra månaden som ett antal användare av iPhone 15 rapporterade att NFC-kretsen i mobiltelefonerna slutade att fungera. Allt under mystiska omständigheter.

Inaktiverar NFC-kretsen i din iPhone

Efter lite klurande har man kommit fram till att det är den trådlösa laddningsplattan i vissa BMW- och Toyota-bilar som är boven i dramat. Något som Apple nu också bekräftar.

Ett internt memo hos Apple avslöjar att företaget är mycket medvetna om situationen. Memot säger att NFC-kretsen i iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max stängs av (snarare än fysiskt går sönder) med vissa laddningsplattor.

Eftersom NFC-kretsen är kritisk för en rad avancerade funktioner, exempelvis Apple Pay, så är det högst önskvärt att den inte slutar att fungera.

Om NFC-kretsen inte fungerar i din iPhone 15

Skulle du vara drabbad av problemet så bör du veta att din iPhone-telefon inte är sönder. Åtminstone inte permanent.

Apple har instruerat sina butiker och verkstäder att de bara behöver återställa NFC-kretsen med verktyget ”Apple Service Toolkit 2”.

Du måste inte köpa någon ny mobiltelefon och det krävs inte någon dyr reparation. Allt som behövs är ett officiellt Apple-verktyg och lite tid.

Då fixar Apple problemet

Det finns just nu ingen officiell fix för problemet. Apple kommer att släppa en lösning i form av en uppdatering till iOS, men det dröjer innan den släpps.

Vi tror att iOS 17.1.1 eller iOS 17.2 blir lösningen som BMW- och Toyota-ägarna väntar på. Räkna med att uppdateringen släpps någon gång senare under 2023.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.