Skype för Android — nu med stöd för Android 7 ”Nougat”

Skype Logo

Microsoft har uppdaterat Skype för Android. Den nya versionen har officiellt stöd för Android 7.0 “Nougat”.


Skype v7.14 har bara fem nyheter men de varken små eller obetydliga. Stödet för Android Nougat är en stor nyhet som många lär uppskatta när nya Android-versionen får spridning på marknaden.

Gränssnittet i Skype har optimerats och rättats till för att vara lättare att använda. Små justeringar som bland annat rättar fel när man spelar in videomeddelanden på Samsung-telefoner.

Microsoft har också löst några buggar som rapporterats av användare av Asus-enheter med Android 4.x. De två sista nyheterna är en buggfix som ett problem med inkommande samtal samt förslag på kontakter från andra Skype-appar kan visas.

Inget stöd för Android 3.x

De senaste versionerna av Skype har endast stöd för Android 4.x, iOS 8 och Windows 10 Mobile. Tidigare operativsystem än kan inte användas med Skype-apparna idag.


Microsofts beslut att att eliminera de äldre versionerna av plattformarna kom i juli. Anledningen var bland annat problem med synkroniseringen efter övergången från P2P-anslutningarna som gjorts om till serverbaserade.

Även andra problem som Microsoft inte vill specificera närmare har bidragit till att stödet togs bort. Och givetvis förstår vi att Microsoft inte kan eller vill underhålla sina applikationer för hur gamla operativsystem som helst.

Har du uppdaterat med Android 7 “Nougat” och märker skillnad med Skype v7.14? Kommentera gärna och berätta om dina upplevelser! Läs mer och ladda ner Skype för Android här.