Sjunde generationens iPad är presenterad – här är detaljerna

apple ipad 7th gen skarmdump

Apple har presenterat sjunde generationens iPad. Den nya modellen släpps med iPadOS och en stor 10.2-tums Retina-skärm. Här kan du läsa allt om den nya, efterlängtade modellen.


  • 10.2-tums Retina-skärm
  • Enkel bakre kamera med upplösning på 8 megapixel
  • Släpps med iPadOS och har stöd för Apple Pencil
  • Lästips: Finns WhatsApp till iPad?

OBS: Det saknas fortfarande många detaljer om nya iPad. Vi uppdaterar artikeln så fort det finns mer information

Den nya iPad-modellen använder en äldre Apple A10 Fusion-processor, men lär knappast kännas långsam för det. Enligt Apple är A10 Fusion dubbelt så kraftfull som processorn i den populäraste PC-modellen på marknaden idag.

En av nyheterna med nya iPad är att den använder Smart Connector. Det betyder att du enklare kan sluta ett tangentbord och använda din surfplatta som en bärbar dator om du vill. Räkna med att Apple har ett tangentbord som officiellt tillbehör vid lanseringen.

Sjunde generationens iPad är tillverkad i 100 procent återvunnen aluminium, har en helt kvicksilver- och arsenikfri skärm samt är fri från ftalater.


På baksidan av nya iPad sitter en kamera med upplösningen 8 megapixel. Surfplattan släpps med iPadOS och har stöd för Apple Pencil. Den billigare varianten har endast WiFi, och det finns en dyrare 4G/LTE-variant med eSIM om du vill ha det.

Grundpriset är 329 dollar, vilket är cirka 4 000 kronor inklusive moms. Om du är stundent går det att få nya modellen något billigare, då är startpriset på 299 USD, eller 3 600 kronor inklusive moms.