Finns WhatsApp till iPad?

WhatsApp Logo

WhatsApp är en populär meddelandetjänst som används av miljontals användare på Android och iOS. För iPhone-användare har WhatsApp funnits länge – men hur får man WhatsApp att fungera på surfplattan iPad?

Uppdatering 2019-12-15: Lade till FAQ i slutet på artikeln.

Frågorna artikeln svarar på:

 • Var kan jag hämta WhatsApp?
 • Hur mycket kostar WhatsApp att använda?
 • Finns WhatsApp till iPad?
 • Vilka ändringar är på gång till WhatsApp?

Var kan jag ladda ner WhatsApp på Android och iOS?

WhatsApp väger in på cirka 156 MB och kräver antingen Android 4.0.3, iOS 8 eller senare versioner av dessa operativsystem.

Finns WhatsApp för iPad?

Nej, WhatsApp finns inte officiellt till iPad.

Som WhatsApp fungerar idag går det bara att använda tjänsten på en telefon åt gången. Och för att kunna användas på en iPad samtidigt som en iPhone behövs en större, underliggande ändring i WhatsApp.

Och det kan vara på gång enligt ett nyare rykte.

Större förändring på gång till WhatsApp

Enligt uppgift från webbsajten WABetaInfo arbetar Facebook – som äger WhatsApp – på en större förändring kring tjänsten.

En ändring som kan betyda att WhatsApp kan användas på flera samtidiga enheter; något som inte är möjligt idag.

Uppgifterna pekar på att WhatsApp ska kunna användas på Android, iOS och andra plattformar samtidigt. En nödvändighet om tjänsten ska fungera på exempelvis iPad.

Det kan också vara en del av den enorma uppgiften att sammansmälta WhatsApp, Facebook Messenger och Instagram. Något vi vet är på gång för framtiden.

Kan jag använda WhatsApp på en iPad utan appen?

Ja, det är möjligt att använda WhatsApp på din iPad – men utan en applikation.

Vad du måste göra är att öppna WhatsApp som en tjänst i webbläsaren Safari.

 1. Öppna webbläsaren Safari på din iPad
 2. Surfa till web.whatsapp.com
 3. Tryck och håll fingret på knappen uppdaterar sidan
 4. Klicka på alternativet ”Load Desktop Site”
 5. När sidan laddas kan du använda din iPhone för att koppla telefonen via QR-kod med din iPad\
  (Gå till Inställningar > WhatsApp Web > Scanna QR-koden med din iPhone)
 6. Du kan nu använda WhatsApp på din iPad

Hur mycket kostar WhatsApp att använda?

WhatsApp är en kostnadsfri meddelandetjänst för din mobiltelefon. Du kan ladda ner och skapa ett konto helt gratis, och det finns inga in-app-köp heller.

Trots det kan du skicka meddelanden, fotografier och videor, dela dokument och göra videosamtal. WhatsApp finns både för konsumenter och företagsanvändare.

Läs mer om vad du kan göra på WhatsApps officiella webbsajt.

FAQ – vanliga frågor om WhatsApp

Finns WhatsApp till iPad?

Nej, WhatsApp har ingen officiell app för iPad. Däremot till iPhone och Android. Det finns ett litet knep för att gå runt problemet på iPad, men inte utan begränsningar. Läs mer om knepet i artikeln.

Är WhatsApp för iPad på gång?

Vi vet att Facebook arbetar på en officiell variant av WhatsApp för iPad. Det finns inga uppgifter om när den släpps och ingen ny information om appen är tillgänglig sedan april 2019.

Vad är WhatsApp?

WhatsApp är en meddelandetjänst från Facebook. Tjänsten gör att du kan kommunicera med andra via textmeddelanden, bilder, videor och röstinspelningar. WhatsApp fungerar främst i mobiltelefonen och finns i 100+ länder.

Är det säkert att använda WhatsApp?

WhatsApp anses vara en säker applikation att använda – trots att moderbolaget är Facebook (som gärna vill ha användarnas data, som vi alla vet). WhatsApp använder full kryptering precis som iMessage.

Hur mycket kostar WhatsApp?

WhatsApp är en kostnadsfri tjänst och app. Om du ser att någon säljer WhatsApp så är det en bluff och du riskerar att förlora pengar till cyberkriminella. Betala aldrig för WhatsApp. Notera dock att WhatsApp tidigare hade en liten kostnad innan Facebook tog över, men det finns inte längre.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.