Nvidia Shield TV har problem med 4K-upplösning i film & videoklipp

nvidia-shield-tv-2017

Har du problem med att spela videoklipp i 4K-upplösning på din Nvidia Shield TV? Du är inte ensam – efter uppdateringen med Android 9.0 har många samma problem, och Nvidia är medvetna om problemet.


  • Nvidia känner till problemen och arbetar på en lösning
  • Många användare drabbade
  • Du kan gå runt problemet genom att använda Cast från en mobil eller surfplatta
  • Lästips: Nvidia Shield TV har fått Android 9.0

Problemen med att videouppspelning av 4K-material gäller för en rad olika appar. Bland annat Google Play Filmer, Vudu, Movies Anywhere och tillägg till Kodi. Direktuppspelning av högupplöst i exempelvis Kodi påverkas dock inte.

Enligt Nvidia är inte filmtjänster som Nvidia, Prime Video och YouTube påverkade. En del användare har dock påpekat att YouTube inte kan spela i högre upplösning än HD (1 280 x 720 pixlar.

Det finns i skrivande stund ingen information om vad som ställer till det för användarna. Nvidia har uppmärksammat problemet och säger sig leta efter en lösning.

Ett sätt att temporärt komma runt problemet är att strömma filmer från en mobiltelefon eller surfplatta via Cast. Nvidia Shield TV har en inbyggd Chromecast Ultra som stöder 4K, HDR och Dolby Vision.


We’re aware of a 4K playback issue impacting a small number of apps on SHIELD TV devices and are working on a solution.. In most of these cases, users can cast these movies to SHIELD in 4K using built-in Chromecast. The top 4K providers, including Netflix, YouTube and Prime Video, are not affected.

En tjänsteleverantör på Nvidia Shield TV som påverkas av 4K-problemen är Vudu.

Vudu levererar normalt videor i SD-, HDX- och 4K-upplösning. Efter de senaste problemen med Nvidia Shield TV så har Vudu valt att temporärt ta bort 4K-upplösningen från utbudet, även om du redan köpt eller hyrt 4K-material.

Försöker du kolla på en 4K-kompatibel film via Vudu på din Nvidia Shield TV så begränsas upplösningen till HDX (vilket i princip är HD-upplösning). Så fort Nvidia har löst sina problem med mjukvaran så aktiveras 4K-upplösningen med Vudu igen.

Och givetvis kan du använda en Vudu-app på mobilen för att strömma 4K direkt till din Nvidia Shield TV.