Microsoft To Do uppdaterad – nu mer lik gamla Wunderlist

microsoft to do 2019 new

Microsoft To Do har uppdaterats för att bättre efterlikna sin gamla föregångare Wunderlist. Och lanseringen kommer bara timmar efter att Wunderlist-grundaren Christian Reber erbjöd sig att köpa sin gamla tjänst från Microsoft.


  • Kan vara läge för många att byta från Wunderlist till To Do idag
  • Nya uppdateringen släppt på alla plattformar utom webben
  • Microsoft To Do är kostnadsfri – men du måste ha ett Microsoft-konto
  • Lästips: Microsoft To-Do får stöd för assistenten Cortana

Vad är Microsoft To Do?

Microsoft To Do – eller To-Do som tjänsten tidigare hette – är en tjänst som hjälper dig att hålla koll på dagens alla måsten. Du kan lägga till allt du ska göra och bocka av efterhand som du är klar med uppgifterna.

Har du specifika tider och datum som något ska utföras på så lägger du enkelt till det, och du kan även skapa projekt med flera underliggande uppgifter. Dina listor kan delas med andra och Microsoft To Do är tätt integrerad med de andra apparna i programsviten Office 365.

Microsoft To Do har sin grund i populära uppgiftstjänsten Wunderlist. Den tjänsten köpte Microsoft i mitten på 2015 och har sedan dess bit för bit gjort To Do till den ersättare som företaget visualiserat.

Här är några av förbättringarna som gjorts i Microsoft To Do:


  • Augusti 2018: Stöd för hashtaggar
  • Maj 2018: Stöd för listdelning
  • Februari 2018: Stöd för Cortana och underuppgifter
  • Oktober 2017: Stöd för Windows 10
  • April 2017: Microsoft To-Do lanserades

Varför blir Microsoft To Do mer lik Wunderlist?

Wunderlist är en mycket omtyckt tjänst som fått stor uppmärksamhet genom åren. När Microsoft köpte tjänsten var kritiken minst sagt hård. Många var rädda att Microsoft snabbt skulle lägga ner Wunderlist och skapa sin egna, undermåliga variant.

Och visst kom en efterföljare – nämligen Microsoft To-Do. En väldigt sparsamt och rent designad uppgiftstjänst med få funktioner. Knappast den efterföljare som många knappt vågat hoppats på.

Med tiden har Microsoft To-Do levt och utvecklats vid sidan av ett fungerande Wunderlist. I takt med att To-Do blev allt mer lik Wunderlist har intresset ökat och idag tog Microsoft det stora steget med att introducera en ny, Wunderlist-liknande upplevelse samtidigt som namnet ändrades till ”To Do”.

Tanken är att Wunderlist med tiden ska gå i graven och Microsoft To Do ta över helt. Exakt när det kan ske återstår att se, men förhoppningsvis får Wunderlist leva kvar i minst ett eller två år till.

Vad är förbättrat i nya Microsoft To Do?

Microsoft har gjort en hel mängd grafiska förändringar som ändrat hur To Do ser ut och upplevs av användarna.

Bland annat har rubriker gjorts mindre för att ge mer plats åt faktiska uppgifter. Det finns även fler färgval att göra när du sätter teman på dina projekt – och det går att använda bakgrundsbilder om du vill det.

Microsoft har även inkluderat ett Dark Mode som är snällare för ögonen. Mörkerläget fungerar idag på mobiltelefoner med Android samt datorer med Windows eller macOS. Mörkerläget kommer snart till iOS-versionen av To Do.

Andra nyheter är att rubriker inte längre kan ha tillhörande bilder vid själva rubriken; detta för att spara plats och göra det hela lite mer tydligt.

Även uppgiftslistan har fått en uppfräschning. Varje enskild uppgift har fått sin egna rektangel med rundade hörn som är lite mer synbar än tidigare. Det gör det lättare att urskilja enskilda uppgifter när du exempelvis har en bakgrundsbild.

Se animerade gif-bilder och läs mer om förbättringarna i detta blogginlägg från Microsoft.

Här laddar du ner Microsoft To Do