Nu finns Vivaldi även för Android

Vivaldi

Webbläsaren Vivaldi går nu att använda på din Android-telefon. En beta-version har släppts med full funktionalitet – och du kan ladda ner appen direkt.


Vivaldi är en webbläsare som fokuserar på de mer avancerade användarna. Om du ställer höga krav på funktionalitet så är Vivaldi rätt för dig, både stationärt och mobilt.

Bland funktionerna finns möjligheten att ta skärmdump av det som visas på skärmen – eller till och med en hel webbsida. Den kan du sedan spara för att dela eller läsa senare.

vivaldi browser beta 2019 ui

Andra intressanta detaljer är en Speed Dial för dina mest besökta webbsidor, Notes-stöd för att skriva anteckningar med stöd för formatering och ett inbyggt läsläge.

För de mer säkerhetsmedvetna finns avancerad kryptering för dina sparade lösenord, bokmärken, anteckningar och öppna tabbar. Allt är snyggt och säkert skyddat.


Vivaldi är en nischad webbläsare

Vivaldi har alltid varit en nischad webbläsare för en mindre grupp användare.

Med det sagt så är Vivaldi inte svårare att använda än någon annan webbläsare på marknaden. Installera, starta och börja surfa – svårare än så är det inte; du kan bara ignorera alla funktioner.

Vivaldi för Android kräver att du kör Android 5.0 eller senare. Enligt Jon von Tetzchner som är medgrundare och VD för Vivaldi Technologies så arbetar företaget på ett gränssnitt som anpassats för surfplattor.

Om du vill prova webbläsaren på din Android-telefon kan du enklast göra det via Google Play Store. Webbläsaren är kostnadsfri och helt klart värd att kolla närmare på.