Microsoft To-Do får stöd för assistenten Cortana

Microsoft To-Do

Microsoft To-Do uppdateras med stöd för digitala assistenten Cortana. Det är bara en av flera förbättringar som introducerats för To-Do den senaste tiden. Helt nyligen började Microsoft beta-testa implementationen av To-Do i populära Android-launchern Launcher.


För att Cortana ska fungera med To-Do krävs att du uppfyller en rad krav. Bland annat måste datorn som används ha Windows 10 Build 18267 eller senare. Det betyder i skrivande stund att du måste vara en Windows-testare i ”Fast Ring”, och att stödet inte är släppt till vanliga användare riktigt än.

Därefter måste du ställa in ditt Microsoft-konto med Cortana som en ansluten tjänst. Det gör du genom att gå till Cortana > Notebook > Manage Skills > Connected services i Windows 10. Välj Outlook för ett personligt konto eller Office 365 om du har ett företagskonto. Därefter kommer dina listor att synkroniseras automatiskt.


Microsoft To-Do

Microsoft To-Do

Microsoft To-Do är en att-göra-lista och antecknings-app som hjälper dig att planera dina dagar. To-Do efterföljer Wunderlist och finns till såväl Windows 10 som Android och iOS. Skapa listor, schemalägg påminnelser och dela med andra.

Läs mer om Microsoft To-Do på den officiella produktsidan här.När allt är inställt kan du prova att röststyra To-Do med Cortana. Du kan exempelvis be Cortana lägga till och ta bort saker från listor, och skapa nya listor. Du kan även lägga in påminnelser i To-Do och be Cortana läsa upp vad som finns i en specifik lista. Här är några av de saker du kan göra just idag.

  • Remind me to call Dave in 2 minutes
  • What is on my To-Do list
  • What is on my Grocery list
  • What are my reminders for today
  • What are my reminders in the evening
ms to do cortana lista
Bildkälla: Microsoft

Notera att integrationen mellan To-Do och Cortana inte fungerar på svenska just idag. Du måste ställa in Windows 10 att använda regionen US, UK, Indien eller Australien för att det ska fungera; och du måste prata engelska.

Microsoft listar dessutom en rad problem som du bör vara medveten om. Exempelvis att du bör avkoppla Wunderlist från Cortana om du använder den tjänsten. Platsbaserade påminnelser kan bara skapas från Cortana, även om du kan se dem sedan i To-Do – och bifogad data via Cortana kan inte ses i To-Do, utan bara nås från assistenten.

Om du är mer nyfiken på hur To-Do och Cortana kan arbeta tillsammans rekommenderar vi den här artikeln från Microsoft. Där kan du läsa mer om hur integrationen fungerar och vad du måste tänka på innan du sätter igång och prövar.