Microsoft uppdaterar OneDrive med ett nytt gränssnitt

microsoft-onedrive-logo-featured

Microsoft uppdaterar molntjänsten OneDrive med ett nytt gränssnitt i webbläsaren. Gränssnittet kallas Fluent Design och används sen tidigare i en rad andra produkter från företaget. Här är alla nyheter du har att vänta till OneDrive.com framöver.


OneDrive får en rad visuella förändringar med Fluent Design. Bland annat blir OneDrive.com mer lik de andra tjänsterna i Office 365. Samma färgpalett, typografi, ikoner och detaljstil. Det gör att molntjänsten känns mer integrerad och du känner igen dig lättare när du växlar mellan tjänsterna.

Förutom de visuella förändringarna så kommer en rad nya funktioner som gör att du sparar tid i OneDrive. Bland annat rekommenderade filer som visas överst på OneDrive.com. Filerna som visas baseras på hur du använder molntjänsten, och påminner om hur Google har gjort med sin molnlagringstjänst Drive.

Två andra funktioner är File Card och Inside Look. De ger insikter i filerna du har laddat upp på OneDrive, exempelvis kan du se hur långt tid det tar att läsa ett specifikt dokument.

Slider image

Nya gränssnittet


Slider image

Gamla gränssnittet

Funktionen Recent View visar filerna som du använde senast och aktivitetskolumnen har blivit lättare att läsa. Kolumnen visar bland annat redigeringar i dokument som andra gjort och som du inte sett ännu. Även omnämningar och kommentarer visas i aktivitetskolumnen.

Slutligen kan vi nämna att OneDrive.com kommer att få stöd för delade bibliotek. Mycket likt hur OneDrive-klienten redan fungerar till både Windows och macOS. Det betyder bland annat att företagsanvändare med Microsoft 365 kan dela sitt bibliotek med filer och göra dem synliga både lokalt och på webben.

Microsoft säger i sin presentation av nyheterna att allt kommer rulla ut till användarna inom de kommande veckorna. Och det kommer att ske gradvis, så räkna inte med att få allt direkt.