Android 9.0 till OnePlus 5 och OnePlus 5T – ladda ner & nyheterna

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Android 9.0 ”Pie” finns nu att ladda ner som beta-version till din OnePlus 5 och OnePlus 5T. Beta-testet är globalt och indikerar att mobiltillverkaren snart kommer att släppa den färdiga versionen.

Bland nyheterna som släpps med Android 9.0 finner vi en rad förbättringar som idag finns i OnePlus 6 och OnePlus 6T. Exempelvis uppdateringar till gränssnittet, geststyrning och fler färgalternativ till gränssnittsdetaljer.

Uppdateringar har även säkerhetsfixarna för Android från Google. Närmare bestämt ”2018.11” som är november månads fixar. Det följer även ett justerbart ”Do Not Disturb”-läge som användaren kan ställa in efter behov.

Gränssnittet för samtal är förbättrat, så även dialogerna för snabbuppringning och kontakt med räddningstjänst. Det kommer även stöd för att tilldela kontakter och kontaktgrupper till ett specifikt SIM-kort. Tilldelning till SIM-kort fungerar endast när två SIM-kort används i telefonen.


Android Logo 950 x 500

Android 9.0 ”Pie”

Android 9.0 ”Pie” lanserades den 6 augusti 2018. Operativsystemet släpptes initialt till Google och Essential Phone. Först ut med Android 9.0 direkt ur lådan var Sony Xperia XZ3. Pie är första Android-versionen med stöd för skärmflärpar för kamera och sensorer.

Läs mer om Android 9.0 ”Pie” på den officiella produktsidan.


Vidare har en rad nya appar – OLA, Uber, Discord och IMO – fått stöd för parallella appar. Väderappen har också fått stöd för dynamisk ändring av befintlig position.

Exakt datum för den färdiga versionen av Android 9.0 är inte känd. Däremot räknar vi med att en lansering kan ske under januari 2019. Om du inte har väldigt bråttom så rekommenderar vi att du avvaktar den färdiga versionen; det minimerar risken för otrevliga buggar.

Om du vill prova beta-versionen av Android 9.0 kan du hitta all information som behövs på det officiella forumet för OnePlus. Notera att om du installerar beta-versionen och sen vill gå tillbaka till officiella OTA-versionen så krävs en full, manuell ominstallation.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.