Marshall lanserar Acton II Voice och Stanmore II Voice – stöd för Google Assistant

marshall-acton-ii-bluetooth

Marshall lanserar Acton II Voice och Stanmore II Voice. Två mobilhögtalare med inbyggt stöd för Google Assistant. Båda modellerna använder material som svart vinyl och detaljer i guldmaterial med en panel på toppen för styrning av anslutningstyp och volymjustering.


Marshall Acton II Voice och Stanmore II Voice har båda en Class D-förstärkare till woofern och två separata till diskanterna. Om du tycker om att spela högt är det Stanmore II Voice som gäller för dig, den klarar upp till 101 decibel, medan Acton II Voice stannar på maximalt 98 decibel.

Den stora skillnaden mellan de båda modellerna är storleken på woofern. Båda har diskanter på 15 watt och de är helt identiska. Woofern däremot skiljer sig i storlek; Acton II Voice har en på 30 watt medan Stanmore II Voice har en större på 50 watt.

För anslutning används hemnätverkets WiFi om du vill ha högsta möjliga ljudkvalitet. Men det fungerar även med Bluetooth, Spotify Connect, RCA-kabel och en vanlig hörlurssladd om du hellre vill det. WiFi är det rekommenderade alternativet, inte bara för ljudkvaliteten, eftersom du då kan använda Google Assistant.


Google Assistant Logo Question

Google Assistant

Google Assistant är en digital assistent för röststyrning av smarta produkter. Den fungerar bland annat i mobiltelefoner, högtalare och datorer. Google Assistant kräver ett Google-konto och är en konkurrent till Amazon Alexa, Apple Siri, Microsoft Cortana och Samsung Bixby.


Läs mer om Google Assistant på den officiella produktsidan här.


Och inte bara Google Assistant. Med inbyggt stöd för Chromecast kan du ansluta flera högtalare till samma grupp och spela över hela hemmet om du vill. Multi-room fungerar med alla Chromecast-anslutna högtalare; lägg till alla du vill använda i Home-appen på din mobiltelefon och gruppera dem.

Google Home
Google Home låter okej, men långt ifrån vad de bästa högtalarna levererar.

Ska jag köpa Marshall Acton, Stanmore eller en annan Home-högtalare?

Det är knappast en hemlighet att Google Home-serien inte levererar den ljudkvalitet som många vill att den ska göra. Google Home Mini fungerar till podcasts och radio, men inte för högupplöst musik. Detsamma gäller för Google Home som visserligen har mycket bättre ljudkvalitet, men som inte når upp till flera konkurrenter.

Marshall Acton II Voice och Stanmore II Voice är utmärkta högtalare som kommer att tas emot som en välkommen lansering på marknaden. Men frågan är hur prisvärda de är idag. Den minsta modellen – Acton II – kostar från cirka 2 500 kronor medan storebror Stanmore II kostar från cirka 3 500 kronor.

Bland de bäst ljudande smarta högtalarna på marknaden finner vi idag Harman Kardon Citation-serien. Inte minst Citation One som är den minsta och billigaste modellen idag. De är snäppet dyrare, men har också riktigt bra ljudkvalitet. Vi rekommenderar att du provlyssnar i butik om möjligt innan du gör ditt val.