Signal låg nere – anstormning av WhatsApp-användare knäckte tjänsten

signal app 2020 logo

Populära meddelande-appen Signal låg nere i nästan ett dygn i januari 2021. Anledningen är den extrema ökningen med nya användare som lämnar WhatsApp.


Anledningen till flykten? WhatsApp slås ihop med Facebook och med det följer ett nytt användaravtal – och med det ökar användarnas oro för att Facebook ska se deras meddelanden i syfte att visa reklam.

Lästips: Kan WhatsApp eller Facebook läsa mina meddelanden? Svaret!

Oron är så stor att många lämnar WhatsApp. Merparten verkar gå till konkurrerande meddelande-appen Signal som seglat upp på topplistan både på Apple Appe Store och Google Play Store.

Så många har börjat använda Signal på så kort tid att appen inte hade kapaciteten till anstormningen. Tjänsten kraschade och låg nere i 24 timmar. Under tiden arbetade utvecklaren med att fixa bättre kapacitet att klara de nya användarna.


Lästips: WhatsApp: Nu kan meddelanden raderas automatiskt efter 7 dagar

En anledning som garanterat bidragit till hur snabbt Signal vuxit är att Elon Musk, VD på Tesla, rekommenderade appen via ett meddelande på Twitter.

Signal trycker hårt på hur säker och integritetsmedveten deras meddelande-app är. End-to-end-kryptering, pålitlig leverans av meddelanden och ett löfte om att inte spara någon identitetsinformation verkar ha lockat väldigt många.

Använder du Signal? Skriv en kommentar och berätta!