Sexåring brännskadad av Galaxy Note 7 — en av 70 incidenter hittills

samsung galaxy note 7

Ett sexårigt barn blev brännskadad efter att en Samsung Galaxy Note 7 börjat brinna. Det här är bara en av flera incidenter med den sydkoreanska tillverkarens nya flaggskeppstelefon och utsikterna för en bra, framtida nylansering minskar.


Trots att Samsung bedyrat att bara en liten andel batterier är drabbade av produktionsfelet som gör att de kan börja brinna så har fler än 70 incidenter rapporterats. En anmärkningsvärt hög siffra som har fått flera amerikanska myndigheter att granska Samsung samt återkallandet av Galaxy Note 7.

Tidigare beräkningar pekar på en kostnad kring 1 miljard dollar bara för återkallningen av flaggskeppet. En siffra som väntas stiga kraftigt i takt med att intresset för telefonen minskar och eventuella böter dyker upp. För att inte tala om stämningar från användare som känner sig lurade eller drabbats av en brinnande telefon.

Förra veckan började en Galaxy Note 7 brinna i ett hotell i Sydney vilket orsakade skador för ett värd upp till 1 400 dollar. Telefonens ägare sov medan telefonen var på laddning men hade turen att vakna i tid och hen klarade sig helt utan skador — mer än i plånboken då hotellet krävde gästen på ersättning (Samsung betalade).

I amerikanska Brooklyn fattade en Galaxy Note 7 eld medan användaren satt och tittade på videor. Utvecklingen blev så kraftfull att husets brandvarnare aktiverades och hen som höll i telefonen tvingades åka till sjukhus med brandskador. Sämsta möjliga reklamen för Samsung som tvingas till skadehantering.


Så här ser Galaxy Note 7 ut när den brunnit.
Så här ser Galaxy Note 7 ut när den brunnit.

Galaxy Note 7 kan vara en förlorad telefon redan idag

Och det räcker inte för investerarna som nu lämnar Samsung. I ett slag tappade företaget 14,3 miljarder dollar i värde när aktiekursen tappade kraftigt. Telefonen som skulle bli Samsungs räddning innan Apple presenterade iPhone 7 och iPhone 7 plus blev istället en hackkyckling för företaget.

Risken är stor att när potentiella köpare ser Galaxy Note 7 i framtiden blir de påminda om risken med batterierna och avstår för en annan modell. Trots att batterierna är riskfria. Förhoppningsvis lägger sig den initiala kritiken och Samsung kan fokusera mer på att marknadsföra sin telefon istället för att försvara sig mot kritiken. Även om den känns befogad idag ska modellen inte behöva dras ner i onödan i framtiden.


Lästips: Samsung återkallar alla Galaxy Note 7 — kan göra din telefon obrukbar


Kanske blir det så att Galaxy S8 blir nästa huvudnummer och att Samsung bedömer Galaxy Note 7 som en förlorad lansering. Vi kan tänka oss att köpa en Galaxy Note 7 när batterierna bedöms säkra — kan du?