Ny mjukvara till din Chromecast före alla andra — nytt testprogram från Google

google chromecast 2 rod gul svart

Nu kan du testa ny mjukvara på din Chromecast innan alla andra får den. Google har startat ett nytt program där du kan anmäla ditt intresse och få allt nytt så fort det finns tillgängligt.


Google är noga med att det inte är någon betatest utan mjukvaran du får är samma som alla andra. Skillnaden är att du får det tidigare. Givetvis finns en bra tanke bakom programmet också.

Målet med förhandsgranskningsprogrammet är att du ska kunna rapportera direkt till teamet bakom Chromecast med förslag och tips kring buggar som måste åtgärdas. Och att gå med är riktigt enkelt.

Starta din Cast-applikation för Android eller iOS och gå till fliken Enheter. Här klickar du vidare till inställningarna för den enhet du vill använda med programmet, klickar på alternativet för förhandsgranskningsprogrammet och godkänner villkoren.

Svårare än så är det inte. Om du accepteras (vilket visas direkt när tillgängliga platser finns) får du ett meddelande när nästa tillgängliga uppdatering är redo.


Ny Chromecast i oktober

Chromecast är en fantastisk storsäljare med god potential — om det hade varit för fem år sedan. Idag är 4K-tv vad som gäller och här räcker Chromecast inte till på långt när. Det finns inget stöd över 1080p vilket är dåligt för 2016/2017.

Därför tror vi att Google tänker presentera en ny Chromecast redan i oktober, tillsammans med nya Pixel-telefoner. 2013 kom första Chromecast-modellen, två år senare Chromecast 2. Redan i år kan då nästa vara aktuell.


Lästips: Så får du ut mer av din Chromecast – 11 enkla tips


Och det är ett måste om Chromecast ska fortsätta vara aktuell på marknaden. Vad mer nästa modell kan erbjuda återstår att se, men vi håller tummarna för något riktigt spännande. Vad tror ni?