Senaste mjukvaran till Switch avslöjar ny modell – 3DS-ersättare på gång?

nintendo switch styluspenna 2020

Ny firmware till Nintendo Switch avslöjar att speljätten kan ha en ny modell på gång. Den här gången med två skärmar i samma spelkonsol – är det en efterföljare på 3DS kanske?

Nintendo har sen tidigare sagt att de inte tänker släppa någon ny Switch-modell under 2020. Men det betyder så klart inte att Nintendo saknar planer för framtiden.

Och indikationer på att något är på gång inom Nintendo har hittats i den senaste firmware-versionen 10.0.0 till Switch och Switch Lite.

Enligt säkerhetsforskaren Mike Heskin finns tydliga referenser i mjukvaran till Switch-konsolerna som pekar på att en ny modell existerar. Enligt Heskin finns till och med grundläggande (och ofärdigt) stöd för nya modellen i mjukvaran.

Idag saknas i princip alla detaljer om nya modellen eftersom referenserna är minst sagt sparsamma. Vad vi känner till är att kodnamnet är ”nx-abcd” och att det finns någon form av bevis för användning av två skärmar. Kodnamnet låter legitimt eftersom Switch har kodnanet ”nx-abca” och Switch Lite har ”nx-abcb”.

Lästips: Flytta spel & DLC:s från din Switch till ett minneskort – nu är det möjligt

De två skärmarna däremot känns mer oklart. Det är inte omöjligt att Nintendo planerar att ersätta 2DS och 3DS med en officiell efterföljare och så kallad clamshell-design. Men det känns inte som vägen framåt för Nintendo just nu heller.

Nintendo har som ovan nämnt sagt att inga nya modeller är aktuella för 2020. Och med den rådande coronakrisen vore det mycket oväntat om Nintendo faktiskt plockade fram en ny Switch ur gömmorna.

Vad tror ni – har Nintendo en ny modell på gång för 2020 trots allt, eller får vi vänta en bit in på 2021 innan vi får se Switch Pro, ersättaren till 3DS/2DS eller något helt nytt?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.