Drivrutiner från Nvidia för raytracing-stöd i Minecraft – ladda ner version 445.87 idag

minecraft raytracing beta 2020

Nvidia har uppdaterat sina drivrutiner för Minecraft-betan med raytracing-stöd. Om du har ett RTX-grafikkort och vill köra med raytracing i Minecraft måste du uppdatera till version 445.87 eller senare i Windows 10.


Minecraft har uppdaterats med stöd för raytracing. Det vill säga att alla med ett kompatibelt grafikkort kan få mer verklighetstrogen grafik med snyggare ljus och dynamiska skuggor i ett annars mycket blockigt Minecraft.

Nvidia GeForce Graphics Driver 445.87 för Windows 10 väger in på hela 533 MB och finns att ladda ner för både 32- och 64-bitarsversioner av Windows.

Huvudnyheten är så klart raytracing-stödet för Minecraft, men det är inte de enda nyheterna i version 445.87.

Andra förbättringar är en buggfix för användare med Geforce RTX 2080 Ti där spelet Rise of the Tomb Raider kraschar med BSOD efter fem eller tio minuters spelande. En annan förbättring är att Doom Eternal inte längre blinkar med svart skärm när du har ett Nvidia-grafikkort.


Vidare ska spel som använder DirectX 11 inte längre krascha när bildskärpe-funktionen är aktiverad i Nvidia Control Panel, och om du har en Nvidia-bestyckad laptop ska grafiken inte krångla efter att datorn vaknat från viloläge.

För att ladda ner nya drivrutinen besöker du nerladdningssidan hos Nvidia här.