Schoolwork från Apple underlättar för lärare och elever

apple-schoolwork-ipad

Apple Schoolwork gör det lättare för lärare och studenter att arbeta med digitala skolarbeten. Appen är ett verktyg som ska stärka Apples närvaro på skolorna och stoppa Google Chromebook från att fortsätta dominera i klassrummen.

  • Schoolwork samlar det digitala arbetet på en plats
  • Lärare och elever behöver inte kommunicera över e-post
  • Apple släpper Classroom för macOS
  • Schoolwork fungerar med nya iWork och iPad 9.7 2018

Det är ingen nyhet för Apple att företaget tappar mark på skolorna. Google erbjuder betydligt billigare och enklare alternativ till både iPad och Macbook vilket gör att skolorna föredrar konkurrentens produkter.

Med nya iPad 9.7 som har stöd för Apple Pencil erbjuder Apple ett billigare och smartare alternativ än tidigare – och en av de stora säljpunkterna med surfplattan är appen Schoolwork. Den gör att lärare och elever får en digital samlingspunkt och kommunikationskanal som integreras med surfplattan och nya iWork-sviten.

Schoolwork det lättare för lärarna att skicka läxor och uppgifter direkt till eleverna – utan att de behöver förlita sig på e-post. All data som lagras är ordentligt säker och skyddad från obehöriga, även Apple själva. Det är välkänt att Google lever på att samla in data om sina användare (studenter och företag har mycket restriktivare regler för detta) och det kan bli en fördel för Apple om skolorna vill ha ett integritetssäkrare alternativ.

När släpps Schoolwork?

Schoolwork släpps under juni månad vilket ger lärarna lite tid att undersöka hur appen fungerar innan eleverna kommer tillbaka efter sommarledigheten.

Apple lanserar även en ny version av Classroom, en app som används för att hantera flera kopplad enheter och underlätta administrationen av dessa. Classroom kommer nu att finnas till macOS och inte bara iOS som tidigare.

Samtidigt uppgraderas alla skolkonton med iCloud till 200GB lagringsutrymme som standard. Det är en kraftig ökning från 5GB som tidigare var standardmängden. Är du en vanlig konsument är det dock fortsatt 5GB som gäller.

apple schoolwork learning ipadClassKit är ett nytt verktygskit för utvecklare

Apple har presenterat ClassKit som är ett verktygsset utvecklare kan använda om de vill göra appar som fungerar inuti Schoolwork-miljön. Verktyget gör i stora drag att utvecklarna kan skapa och länka olika delar av sina applikationer för användning inom Schoolwork.

Det ska bli spännande att se om Apple kan nu ut till skolorna på rätt sätt med sina nya produkter. Google har dominerat inom det amerikanska skolväsendet, men inte fått lika stort fäste internationellt. Speciellt inte i Kina där Apple och iPad är mycket populära medan Google är nästan helt osynlig.

Tror du Apple kommer att lyckas med sin nya storsatsning på skolor? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.