Samsung vill släppa Android 14 så snabbt som möjligt

Android 11 Logo Dark

De senaste åren har Samsung förbättrat sin policy kring hur tillverkarens mobiltelefoner, surfplattor och smartklockor får uppdateringar till mjukvaran. Bland annat erbjuds mycket bättre stöd för framtida versioner av Android, något som idag är ett absolut måste om den sydkoreanska tillverkaren på allvar vill hålla sig aktuell bredvid Apples egna, utmärkta uppdateringspolicy.

Helt nyligen har Samsung börjat utrullningen av Android 13 och One UI 5 till flera av sina mobiltelefoner. En ovanligt snabb utveckling som kommer sträcka sig en bra bit in i 2023 innan samtliga kompatibla modeller får uppdateringen. I oktober fick Galaxy 22-serien sin uppdatering, följt av Galaxy S21, S20 och Note 20.

Lästips: Samsung släpper serviceläget ”Maintenance Mode” till Galaxy-serien

I ett blogginlägg detaljerar Samsung hur de ser på framtiden tillsammans med Google och Android. Där skriver tillverkaren att de släppte den första uppdateringen med Android 13 bara två månader efter att Google släppt den färdiga versionen av operativsystemet. Och med kommande Android 14 så vill Samsung vara ännu snabbare.

Redan idag så får vissa Samsung-modeller säkerhetsuppdateringar för Android snabbare än Google Pixel-serien, vilket är imponerande snabbt. Med Android 14 och kommande Galaxy S23-serien så hoppas Samsung på att kunna implementera stöd för sömlösa uppdateringar, vilket betyder att du kan ta emot nya version av Android i bakgrunden och slippa se merparten av processen. Förutom en omstart av mobilen så ska du slippa se den klassiska, utdragna installationen som kan ta uppåt 30 minuter att slutföra i värsta fall.

Samsung har ett nära förhållande med Google kring utvecklingen av Android och det ser ut att hålla även under 2023. Det är ännu oklart vad Android 14 kommer att bjuda på i sin helhet, men vi vet åtminstone att stöd för satellitmeddelanden står på menyn, åtminstone om vi ska tro Google. Exakt vad som kommer återstår dock att se.

Lästips: Läcka: Samsung Galaxy S23 blir en mindre uppgradering (få nyheter)

Via Android Central

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.