Samsung uppdaterar Galaxy S7 & S7 Edge – får Googles säkerhetsfixar (oktober 2020)

Samsung Galaxy S7

Samsung har släppt en uppdatering till mjukvaran i fyra år gamla Galaxy S7. Flaggskeppsserien från 2016 har med den fått senaste säkerhetsfixarna till Android för september 2020.


Det hör knappast till vanligheterna att sydkoreanska mobiltillverkaren Samsung släpper uppdateringar till fyra år gamla mobiltelefoner.

Men i oktober 2020 skedde just det. Det handlar inte om någon större uppdatering dock, utan endast buggfixar som löser diverse säkerhetsproblem i Android.

Mer specifikt handlar det om Googles säkerhetsfixar för september 2020. De hjälper din Galaxy S7 eller S7 Edge att hålla sig säker mot otyg på internet och skadliga appar, men inget mer.

Galaxy S8 och nyare får uppdateringar

Samsung har inte längre något åtagande kring uppdateringar för äldre mobiltelefoner än tre år. Galaxy S7-serien får inte ens kvartalsfixar vid det här laget.


I skrivande stund är det efterföljande Galaxy S8 som får regelbundna säkerhetsfixar.

Så varför Galaxy S7-serien får nya säkerhetsfixar från Google just nu är oklart. Sannolikt handlar det om kritiska sårbarheter så allvarliga att Samsung inte vill låta dem passera ofixade.

Uppdateringen är liten och väger in på bara 69 MB. Först ut att få mjukvaran är användare i Kanada och England.

Om du fortfarande har en Galaxy S7 eller S7 Edge liggandes bör du uppdatera den snarast med säkerhetsfixarna. Du bör får en avisering i mobiltelefonen inom kort om att mjukvaran är tillgänglig.