Samsung TV 2022 stöder Geforce Now och Stadia (gaming-TV)

Fungerar sömlöst med handkontroller för Xbox och Playstation

samsung gaming hub tv 2022

Samsung har presenterat sina nya, gaminganpassade TV-modeller för 2022. Det som gör dem unika på marknaden är en inbyggd gaminghubb med stöd för strömmade spel från Geforce Now och Stadia.

Gaminghubben kallas ”Samsung Gaming Hub” och fungerar som en genväg till speltjänsterna från Nvidia och Google. Hubben hintades redan i oktober förra året under SD21-eventet, men nu är den äntligen officiell.

Med sin anpassade mjukvara kan du ansluta handkontroller för Xbox och Playstation direkt till din TV. Och använda den sömlöst oavsett vilken speltjänst du föredrar.

Läs mer: Nya Samsung Eco Remote laddas med hjälp av din WiFi-Router

samsung gaming hub 2022
Samsung Gaming Hub på 2022 års Smart TV från Samsung

Utvalda modeller stöder Gaming Hub

Om du redan har spelkonsoler hemma så fungerar Samsung Gaming Hub som en snabbgenväg även här. När du väljer ett spel eller konsol i Gaming Hub så startar rätt enhet helt automatiskt. Tacka HDMI-CEC för det.

Givetvis har samtliga, kompatibla TV-modeller även stöd för VRR, 120Hz och alla andra gaminginriktade funktioner du behöver. Även en ny och uppdaterad Game Bar följer med. Exakt vad som är nytt där återstår dock att se.

Det är så klart inte alla modeller för 2022 som stöder Samsung Gaming Hub.

Det är bara utvalda TV-apparater som har hubben, så klart de lite mer påkostade i premiumklassen. Hur ska tillverkaren annars kunna tjäna pengar på sina dyrare modeller?

Läs mer: Routern Netgear RAXE300 WiFi 6E släpps under Q1 2022

razer wolverine v2 xbox series 2020 1
Den här handkontrollen ska fungera sömlöst med din nya Samsung TV

Oklart om Xbox Cloud Gaming får stöd

En mycket intressant detalj som Samsung inte avslöjat är huruvida Xbox Cloud Gaming stöds eller inte. De har åtminstone inte gått ut officiellt med att Microsofts speltjänst fungerar på TV-apparaterna.

”We are working with partners to bring their best levels of service to our platform. We will be announcing details as we get closer to launch.”

Mike Lucero, Samsung

Om Xbox Cloud Gaming faktiskt kommer till Samsung Gaming Hub så skulle det vara en stor fjäder i hatten för Samsung. Åtminstone fungerar handkontrollerna för Xbox. Alltid något, eller hur?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.