Samsung släpper Chromebook Plus & Chromebook Pro

Asus Chromebook Plus Front

Samsung har visat upp två nya Chromebook-datorer i flaggskeppsklassen. De är i det närmaste identiska med varandra men har en liten distinkt skillnad.


Namnen att lägga på minnet är Chromebook Pro och Chromebook Plus — båda designade från grunden för Google Play Store och Android-appar.

Det ger dem en stor fördel jämfört med många andra bärbara datorer som använder Chrome OS då de flesta inte kan köra Android-applikationer idag. Utan dessa är datorerna låsta till att fungera med det som webbläsaren Chrome klarar, och helt ärligt är det inte tillräckligt för dagens användare.

För att hantera den extra belastningen som Android-apparna lägger på hårdvaran används en Intel Core-M3 6Y30 i Pro-modellen och en ännu okänd ARM-processor i Plus-modellen. Båda mer än kapabla att hantera allt som Google Play Stora kan erbjuda dem att köra.

Asus Chromebook Plus Flipped


Båda har en 12,3-tumsskärm med upplösningen 2 400 x 1 600 pixlar med bildförhållande 3:2 och skyddsglaset Gorilla Glass 3. De har också båda 4GB RAM-minne av typen DDR3 och 32GB hårddiskutrymme. WiFi 802.11ac säkrar snabb nätverksanslutning och tillbehör ansluts via Bluetooth 4.9 eller de båda portarna av typ USB-C.

En trevlig detalj är att det medföljer en aktiv styluspenna vilket är perfekt för användning med Android-appar. För att inte tala om det positiva i att kunna rita och skriva direkt på skärmen.

Samsung släpper båda modellerna under februari månad och instegspriset är 5 100 kronor för den billigaste modellen Chromebook Plus. Vad mer kapabla Chromebook Premium kostar återstår att se.

Visste du att Samsung Chromebook Plus V2 med 4G/LTE är släppt?