Audio-Technica DSR9BT och DSR7BT — trådlösa hörlurar utan DAC:ar

audio technica dsr9bt dsr7bt

Audio-Technica DSR9BT och DSR7BT är två unika hörlurar med den unika egenskapen att de kan använda digitala ljudsignaler utan att konvertera dem till analoga. Tekniken kallas Pure Digital Drive och betyder att de inte behöver en inbyggd DAC, något som annars är standard i trådlösa hörlurar idag.

För att klara av detta används en helt nydesignad krets som gör att hörlurarna kan läsa den digitala signalen. Det ska ge en närmare och mer naturlig återgivning av ljudet direkt från källan. Det ska även göra att hörlurarna är mer energieffektiva vilket ger mer kraft och mindre strömförbrukning.

Båda hörlurarna är kapabla att spela upp högupplöst 24-bitarsljud i 96kH via en vanlig USB-kabel eller 24-bitarsljud i 48 kHz över Bluetooth-anslutning. Den senare stöder inte bara standardiserade AAC utan även SBC och aptX HD vilket bådar för riktigt bra ljudkvalitet.

Det som skiljer dem åt rent designmässigt är att DSR9BT har fyra talspolar där DSR7BT bara har en. Talspolar är i stort elektromagneter som används för att skapa vibrationer som sedan omvandlas till ljudvågor som dina öron kan höra. Både DSR9BT och DSR7BT har enligt Audio-Technica en diamantliknande beläggning på membranen i hörlurarna, vilket ska minska risken för distorsion i ljudet.

Priserna som anges är 349 euro för DSR7BT och 599 euro för DSR9BT och

Audio-Technica SR9
Audio-Technica SR9

Audio-Technica SR9 är trådbundna hörlurar i premiumklassen

Om du inte vill ha trådlösa hörlurar utan föredrar de trådbundna varianterna så har Audio-Technica en nyhet även här, nämligen premiumlurarna SR9.

Audio-Technica SR9 är i det närmaste släkt med omtalade MSR7 men med ett betydligt högre pris och bättre specifikationer. Frekvensomfånget anges till 5Hz upp till 45kHz och membranen har samma beläggning på membranen för att minska distorsion. För att nämna två saker om SR9.

SR9 kommer med två avtagbara ljudkabelar på 1,2 meter. Den ena är en standard hörlurskabel medan den andra har inbyggd kontrollerdosa för styrning av musiken som spelas. Den har även mikrofon för de som vill använda hörlurarna för samtal.

Slutligen kan vi nämna att impedansen är angiven till 47 ohm och totalvikten utan sladd är 270 gram. Priset är 549 euro enligt Audio-Technica.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.