Google Kalender håller koll på träningen åt dig

Google Kalender fitness & träning

Nu kan Google Kalender hjälpa dig med träningsmålen för 2017. En ny uppdatering gör att kalendern kan hämta fitnessdata från hälsomätare som smartklockor och aktivitetsarmband.

Funktionen bygger på redan inbyggda stödet för personliga mål och utökar denna för att hantera träningsdata från externa källor. Bland annat kan information från Google Fit och Apple Hälsa automatiskt importeras direkt till Google Kalender.

Sen tidigare har Google Kalender tillsammans med dina personliga mål hittat luckor i veckoplaneringen för att du ska kunna skapa träningstillfällen. Om du inte når dina träningsmål kan tjänsten, med din tillåtelse, flytta om i kalendern för att skapa luckorna som behövs för att nå rätt mängd träningstillfällen.

Google Kalender Tidsplan
Google är mycket visuella i sin kalender. Snygga illustrationer avbryter planeringen på ett fint sätt.

Du kan ställa in hur länge vare träning ska pågå och hur många tillfällen det gäller. När du börjar närma dig utsatta tider för träning berättar Google Kalender detta för dig så du i god tid kan ta dig till träningen när det behövs. Google Kalender håller även koll och räkna dina tillfällen åt dig.

Google har på senare tid gjort Kalender mer och mer visuell med handritade bilder till olika evenemang och händelser. Detta gäller så klart även fitnessbiten så räkna med en mängd snygga illustrationer som följer dina mål på vägen.

Har du inte redan Google Kalender på din telefon eller surfplatta kan du ladda hem den här för Android eller här för iOS.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.