Samsung senare lägger lanseringsevent för Galaxy Fold i Kina

samsung galaxy fold broken mark gurman
Bildkälla: Mark Gurman / Twitter

Stora problem för Galaxy Fold. Skärmarna håller inte måttet och Samsung har inte varit tillräckligt tydliga kring hanteringen. Och nu senareläggs lanseringsevent för Galaxy Fold i Kina.

Samsung har arbetat med att utveckla tekniken bakom Galaxy Fold i nära åtta år. Ändå har det visat sig att mobiltelefonen är busenkel att förstöra bara genom enklare hantering.

Det är primärt skärmen som krånglar. Många recensenter har försökt ta av den transparenta film som ligger över skärmen – något som absolut inte får ske då det kan resultera i en helt obrukbar telefon. Dessutom kan det enkelt komma in damm, sandkorn eller skräp under skärmen.

Samsung har varit mycket tyst kring det hela och vägrat kommentera de trasiga telefonerna. Enda kommunikationen har varit att företaget tänker undersöka varje trasigt exemplar mycket noggrant.

Många har ställt sig undrande till om Samsung faktiskt vågar släppa Galaxy Fold efter den senaste tidens krånglande telefoner. Och hittills har Samsung sagt att de inte tänker skjuta på lanseringen.

Vad som däremot senareläggs är de två lanseringsevent som företaget håller i Kina.

I det ena fallet ska den tilltänkta lokalen vara problematisk och därför inte kunna användas. I det andra fallet anges ingen orsak. Och man kan inte låta bli att undra om det egentligen inte har med alla problemen med telefonen att göra.

Problemen kan snabbt bli dyra för konsumenterna

Helt slocknande skärmar, artefakter och blinkande skärmar. Damm som blåser in under skärmarna och bristande instruktioner om hanteringen. Och för att inte tala om ett helt galet högt pris för en mobiltelefon som är uppenbart bristfällig.

Varför erkänner inte Samsung att något är fel och väntar med sin lansering tills de löst problemen?

När recensenterna får sina exemplar är det i princip alltid utskickade lånetelefoner direkt från Samsung. Därmed kostar det dem inget om telefonerna går sönder. Men om det är brister i Galaxy Fold och en vanlig användare får en telefon som går sönder efter två dagar – och har betalt 25 000 kronor för den – så blir kostnaden skyhög.

Den 3 maj 2019 släpps Galaxy Fold till butik. Vi hoppas dock att Samsung gör om och gör rätt innan de faktiskt släpper sin nya (och trots allt supercoola) mobiltelefon.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.