Säkerhetsfix för fingeravtrycksläsaren i Galaxy S10 / S10 Plus är släppt

samsung galaxy s10 front

Samsung har släppt en panik-uppdatering till mobiltelefonerna Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus. Anledningen är fingeravtrycksläsaren i skärmen som anses vara mycket osäker.

Uppdateringen laddas ner till din mobiltelefon via Galaxy Store-appen och väger in på lilla 6,9 MB. Du behöver inte starta om telefonen när uppdateringen har installerats, vilket så klart är tacksamt.

Samsung har inte släppt någon ändringslogg med uppdateringen, så officiella uppgifter finns inte idag. Däremot har användarna rapporterat flera förbättringar kring fingeravtrycksläsaren.

Bland annat ska den vara snabbare och mer pålitlig än före uppdateringen installerades. Och eftersom Samsung släppte uppdateringen som en säkerhetsfix hoppas vi att det inte är lika enkelt att fuska sig till en upplåsning med 3D-utskrivna fingeravtryck likt tidigare.

Av uppenbara skäl är det svårt att testa huruvida säkerheten kring utskrivna fingeravtryck har förbättrats eller inte. Vi håller tummarna för att de med kapabla 3D-skrivare kan prova och presenterat ett positivt resultat.

Har du testat att installera uppdateringen på din Galaxy S10 eller Galaxy S10 Plus. Märker du någon skillnad med fingeravtrycksläsaren mot tidigare? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.