Samsung Neo QLED 2022 – nya 4K- och 8K-modeller (släpps 8 april)

Räkna med en saftig prislapp för de nya Neo QLED-modellerna

samsung neo qled 2022 8k
Bild: Samsung

Här är alla nya 2022 års tv-modeller med QLED från Samsung. Den sydkoreanska tillverkaren lanserar både 4K- och 8K-modeller med förbättrad bildkvalitet och fler gamingrelaterade egenskaper. Men smakar det så kostar det. Rejält!

Uppdaterad 2022-02-22 med länkar till alla modeller på Prisjakt (ej affiliate).

Den dyraste och mest påkostade modellen heter QN900B. Den ersätter förra årets QN900A som flaggskeppsmodellen med 8K-upplösning. Den ackompanjeras av två andra, lite billigare 8K-modeller och tre 4K-modeller.

Alla de nya modellerna släpps den 8 april och kan förhandsbokas från utvalda återförsäljare från den 16 mars. Priserna? Vi vet inte priserna på alla modeller, men riktpriset för 65-tums QN85B är 25 000 kronor och 65-tums QN900B kostar 57 000 kronor.

Här under hittar du länkar till alla modellerna på Prisjakt så att du kan prisbevaka och se lagerstatus:

Samsung Neo QLED 2022 (4K)

Samsung Neo QLED 2022 (8K)

samsung neo qled 2022 8k 2
Bild: Samsung

Bland de större nyheterna med 2022 års Neo QLED-modeller så hittar vi 14-bitars HDR-mapping och Sharp Adaptive Light-kontroll. De ska ge fler detaljer i mörka respektive ljusa områden i bilden, samt automatiskt anpassa bildkvaliteten efter vad som visas för stunden.

Andra nyheter är Dolby Atmos-anpassade högtalare som är riktade åt flera håll; här ska du få en simulerad surroundkänsla med direktionellt ljud i både filmer, serier och med tv-spel.

Senare under 2022 kommer alla de nya tv-modellerna att få Samsung Gaming Hub. Det är ett specialbyggt gränssnitt för den som använder strömmade speltjänster som Nvidia Geforce Now och Google Stadia. Du kan spela direkt från tv:n med en handkontroll – utan behovet av extra tillbehör.

Läs mer om nyheten på Samsungs officiella nyhetssida här.

Snabba fakta om nya Neo QLED-modellerna

  • Använder mini-LED
  • 4x HDMI 2.1 med 120Hz och 144Hz
  • HDR-stöd med 14-bitars färgdjup
  • Dolby Atmos för surroundljud
  • Storlekar mellan 43 och 85 tum
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.