Samsung kan visa Galaxy TabPro S2 under CES 2017

Samsung Galaxy TabPro S

Samsung kan visa upp två nya Windows-plattor under CES 2017. Detta nära ett år efter introduktionen av högpresterande Galaxy TabPro S med Windows 10. En utmärkt tablet med bra egenskaper, men det finns alltid utrymme för förbättringar.

Redan i augusti 2016 presenterades uppgifter om att Samsung arbetade med en ny tablet med Windows 10. Namnet som lyftes fram var föga förvånande Galaxy TabPro S2 och nu vet vi att den får modellnumret SM-W720, en lätt ökning från nuvarande modellens SM-W700.

Samsung Galaxy TabPro S är en riktigt trevlig tablet med 12-tums Super AMOLED-skärm i 2 160 x 1 440 pixlar, 8 GB internminne och valbart stöd för 4G-anslutning. Operativsystemet är så klart Windows 10 vilken fungerar utmärkt med den pekvänliga skärmen.

Vad Galaxy TabPro S2 har att erbjuda återstår att se men det vore inte otroligt att Samsung trycker in nya generationens Intel Kaby Lake-processorer, snabbare internminne och lagringsutrymme. Allt i samma chassi med 12-tumsskärm och unibody-design, förhoppningsvis med högre upplösning på frontkameran på 8 eller 12 megapixel.

Samsung SM-W620 kan bli mindre och billigare

Om Galaxy TabPro S2 är huvudnumret under CES 2017 ställer vi oss undrande till vad Samsungs andra lansering kan visa. Den andra plattan ska heta SM-W620 och kan bli en mindre variant av SM-W720. Mindre skärm, sämre hårdvara och ett lägre pris helt enkelt.

Tyvärr är ovanstående allt vi vet om Samsungs planer för 2017 och Windows 10-plattorna. Vad som kommer återstår alltså att se, men vi har stora förhoppningar på kategorin. Inte minst då Microsoft väntas visa upp Surface Pro 5 inom en överskådlig framtid, och vad vore bättre än att Samsung och Microsoft sätter press på varandra i flaggskeppsklassen för tablets?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.