Samsung: Galaxy Watch släpps i augusti

samsung-gear-s3-front

Samsung förbereder sin stora lansering av Galaxy Note 9 – men det är inte den kommande flaggskeppstelefonen som har fångat mångas intresse, utan den ryktade lanseringen av smartklockan Galaxy Watch.


Galaxy Watch kan vara den ersättare till två år gamla Gear S3 som vi länge väntat på. Enligt webbsajten SamMobile kommer Galaxy Watch i två varianter med skärmstorlekar på 1.2 tum respektive 1.3 tum.


Omvandlat till millimeter så pratar vi alltså 42 respektive 46 millimeter på handleden. Färgalternativen är enligt SamMobile svart, silver och rosa guld på den större, och bara silver och rosa guld för den mindre modellen.

Exakt vilket operativsystem som används är idag högst oklart. Det har pratats om att Samsung kan ersätta Tizen som plattform och använda Android Wear istället. Om det stämmer återstår att se, för annars är Tizen 4.0 också ett tänkbart alternativ eftersom Samsung redan är djupt investerad i Tizen.

Med Tizen 4.0 kan det medfölja ett nytt, helt omarbetat gränssnitt som ska vara enklare och mer praktiskt att använda.

Andra förbättringar ska vara inbyggd blodtrycksmätare och ett större batteri, nu på 470 mAh istället 380 mAh som i Gear S3. Frågan är nu bara hur lång batteritid smartklockan har, vilken SoC-krets som sitter innanför den ännu okända skärmtypen.

Vad tror du? Är det här något värt att satsa pengarna på i höst? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.