Apple: HomePod får stöd för samtal med iPhone och iOS 12

Apple HomePod

Snart kan du ringa och ta emot samtal med Apple HomePod. Det avslöjar en beta-version av iOS 12.


Apple har varit minst sagt sparsam med funktionerna sen företaget presenterade den semi-smarta högtalaren HomePod förra året. Det har inte ryktats speciellt mycket om större, nya funktioner – men nu kanske vi har fått en liten vink om vad som är på gång med lanseringen av iOS 12.


Enligt en beta-version av iOS 12 kan Apple HomePod få stöd för samtal med en ansluten iPhone. Det här är inte samma lösning som Mac och iPad använder för vidarebefordring av samtal med Continuity. Utan en komplett samtalslösning med direktlänk mellan HomePod och iPhone.

Det blir också lättare att hitta din telefon i hemmet med stöd för röstkommando till Siri för ”Find My Phone”. När du är i närheten av din HomePod kan högtalaren snappa upp kommandot, vidarebefordra en signal till din telefon som börjar spela ljud ur sin högtalare. Det förutsätter att din telefon och HomePod använder samma WiFi-nät.

Apple introducerar även en speciell ”Fix Wi-Fi”-knapp som ser till att telefonen och högtalaren använder samma WiFi-nät. Ett tryck och de fixar allt automatiskt (så länge båda har använt önskat nät tidigare vill säga).

Vidare ska iOS 12 ha stöd för flera samtidiga timers. En välkommen nyhet för de som vill använda sin HomePod i köket för både musik och sätta timers på tillagningen av mat.

Apple släpper iOS 12 under hösten 2018 och förstå då får vi en klar bild över alla nyheter och förbättringar, både till iOS och HomePod.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.