Samsungs kommande smarta högtalare kostar runt 3 300 kronor

Samsung Logo 2016

Samsung planerar att släppa en smart högtalare som kan konkurrera med Google Home, Amazon Echo och Apple HomePod. Frågan är – vill vi ha en till smart högtalare på marknaden och vad kan den tillföra?


Än så länge är detaljerna om Samsungs högtalare få. Det enda vi faktiskt känner till är Samsungs bekräftelse om att de arbetar på en smart högtalare, och några få detaljer som Washington Street Journal lyckats vaska fram från sina källor.

Detaljerna släpptes nyligen i en rapport på WSJ:s webbsajt som bland annat nämner att produkten har kodnamnet ”Lux”. Högtalaren ska ha en skålformad design med en fot längst ner och någon form av ljussättning på toppen.

Föga förvånande ska Lux använda röstassistenten Bixby som utvecklats av Samsung själva.

Prislappen väntas landa runt 300 dollar, vilket omräknat blir cirka 3 300 kronor inklusive moms. Rejält mycket dyrare än flera lösningar från Google och Amazon, men billigare än gråimporterade HomePod som idag kostar runt 4 000 kronor i svenska butiker.

Det kan bli tufft för den sydkoreanska tillverkaren att få något större intresse för den smarta högtalaren.

  • Intresset för Bixby är bottenlågt jämfört med Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri
  • 300 dollar är mycket högre än många liknande produkter på marknaden
  • Samsung är sent in i matchen med flera tunga konkurrenter redan släppta
  • Oklart om Lux kan erbjuda något som ingen annan gjort tidigare

Enligt rapporten från WSJ kommer Samsung att rättfärdiga prislappen med ljudteknik som riktar ljudvågorna mot den position där lyssnaren befinner sig. Kanske likt hur Apple HomePod redan fungerar, men exakt hur det fungerar återstår att se.

Är Samsung Lux något som du är intresserad av? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.