Nya smartklockan från Samsung – Galaxy Watch

samsung-gear-s3-front

Det ryktas om att Samsung förbereder lanseringen av en ny smartklocka. Den ersätter befintliga Gear S3 med både ett nytt namn – Galaxy Watch – och ett nytt operativsystem.

  • Kan använda Wear OS istället för Tizen
  • Oklart om Samsung tillverkar SoC-kretsen som används
  • Större batteri än i föregångarna
  • Ny mjukvara till Samsung Gear S3

Tidigare har Samsung förlitat sig på egna operativsystemet Tizen, men nya smartklockan kan ändra på det. Istället verkar det som att Wear OS från Google blir valet, något som är både förvånande och glädjande.

Hur sannolikt användandet av Wear OS är kan alltid diskuteras. Det har pratats om samma sak tidigare, men då sköts det ryktet i sank tämligen snabbt. Om det ändå stämmer nu, det återstår att se.

Enligt en uppgiftslämnare med insyn ska smartklockan även ha ett större batteri än tidigare modeller. Nu upp till 470 milliamperetimmar. Det ska även gå att mäta blodtrycket.

Med Wear OS följer även ett nytt gränssnitt som skiljer sig från Tizen.

En detalj som vi kanske undrar mest över är huruvida Samsung använder en nyare generationens SoC-krets i nya smartklockan. De som finns från Qualcomm är gamla och är i desperat behov av en uppgradering.

Frågan är – kan Samsung utveckla och släppa en egen Exynos-processor för smartklockor? Och är Wear OS rätt väg att gå för Samsung? Skriv en kommentar och berätta om dina tankar!

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.