Instagram: Nu kan du se online-status på dina vänner

Instagram Logo 950x500

Instagram uppdaterar sin tjänst med stöd för att se när vänner är online. När du använder Instagram kommer profilbilderna för dina vänner att visa en grön markering om de är aktiva på det sociala nätverket just då.


Markeringen kommer bara att visas i inkorgen för direktmeddelanden och i vänlistan. Din online-status visas för personer som följer dig samt personer som du haft direktkontakt med tidigare.

instagram-app-online-statusGivetvis kan du stänga av den här funktionen om du inte är bekväm med att avslöja din online-status på det här sättet. Bara gå till inställningarna och bocka av funktionen så stängs den av.

Målet med den nya funktionen är att du ska få det enklare att ansluta till vänner via direktmeddelanden för mer realtidskonversationer. Åtminstone enligt Instagram. Om någon faktiskt kommer att uppskatta funktionen just för den sakens skulle återstår att se.

Online-statusen rullar i skrivande stund ut till användarna globalt.


Ladda ner Instagram här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.