Samsung Galaxy Watch Active 3: 41mm / 45mm och får 4G-stöd

samsung-galaxy-watch-2018

Samsung Galaxy Watch Active 3 är en ny smartklocka för Android-telefoner. Modellen landade nyligen hos Thailändska kontrollmyndigheten NBTC; via myndigheten vet vi nu namn och dimensioner.

Eftersom Samsung redan har två Galaxy Watch Active-modeller på marknaden så är namnet på nya modellen knappast oväntad.

Galaxy Watch Active 3 är den senaste modellen i Watch Active-serien och kommer att släppas i två storlekar: 41 och 45 millimeter.

Den stora nyheten mot tidigare modeller i serien är att Galaxy Watch Active 3 äntligen får en fysiskt roterande ring runt smartklockan. Liknande hur den fungerar på Samsungs Galaxy Watch-serie fungerar idag.

Galaxy Watch Active-serien har inte någon roterande ring, men har via mjukvara en tryckkänslig boett med liknande funktionalitet.

Lästips: Samsung Galaxy Buds har ny firmware-version – Ambient Sound & Swift Pair

Andra detaljer (som inte är bekräftade än) pekar på att Samsung tänker förbättra hälsodelarna av sin smartklocka. Nya och smarta mätpunkter som ska ge användaren mer insyn i den personliga hälsan.

Slutligen pekar detaljer på att Watch Active 3 får 4G/LTE-stöd.

Det finns inget bekräftat datum för lansering av smartklockan. Vad vi vet idag är att ett släpps kan ske runt augusti månad, samtidigt som Galaxy Note 20 och Galaxy Fold 2 släpps.

Nyheten publicerades först på webbsajten Mysmartprice.com.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.