Räntefria avbetalningar för Apple-produkter – om du har Apple Card

apple card jane doe unsplash

Utvalda kunder med Apple Card kan snart köpa Apple-prylar med räntefria avbetalningar. Det rapporterar Bloomberg som även säger betalningsmetoden endast kommer att erbjudas till boende i USA.

Bloomberg säger att de räntefria avbetalningarna gäller under 12 månader. Om man inte har betalt hela summan för köpet inom ett år kommer resterande belopp att läggas på den vanliga räkningen.

Man har alltså tolv månader på sig att betala allt för att undvika ränta.

Betalningsmetoden med 12 månaders räntefria betalningar ska gälla för en rad Apple-produkter som iPad-surfplattor, Mac-datorer, Apple Pencil och professionella datorskärmen Pro Display XDR.

För billigare produkter som mediaspelaren Apple TV 4K, hörlurarna i AirPods-serien och smarta högtalaren HomePod får också räntefria avbetalningar. Dock bara sex månader istället för 12 månader.

Lästips: Så mycket kostar iPad Pro 2020 egentligen (mycket högre än du tror)

Dessvärre kommer betalningsmetoden inte att vara tillgänglig för svenska konsumenter.

Apple Card är ett måste och därmed faller Sverige bort. Åtminstone för en överskådlig framtid. Det är idag oklart om Apple Card någonsin kommer till svenska marknaden.

Nyheten publicerades först på Bloomberg.com.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.