Samsung har fyra nya Galaxy Watch-modeller på gång (maj 2020)

samsung galaxy watch sm r845u design fcc

Samsung Galaxy Watch-serien får fyra nya modeller – SM-R840, SM-R845, SM-R850 och SM-R855. Modellerna avslöjades av amerikanska myndigheten FCC på deras webbsajt.

Det är webbsajten Droidlife som först rapporterar om fyndet. Amerikanska FCC har fått fyra nya Galaxy Watch-modeller som registrerats och potentiellt kan släppas under 2020.

Som vanligt finns inte speciellt mycket information om modellerna idag. FCC har vissa detaljer, men kan inte avslöja allt om kommande prylar.

Den modell vars specifikationer som är mest avslöjade är SM-R845.

Allt vi vet om Galaxy Watch SM-R845 idag

Galaxy Watch SM-R845 har – enligt FCC – en boett på 45 millimeter, är tillverkad av rostfritt stål och Gorilla Glass DX samt är MIL-STD 810G-klassificerad.

MIL-STD 810G är en standard för test av tålighet enligt militär standard. Det betyder helt enkelt att den här modellen är designad för att klara lite tuffare situationer.

Galaxy Watch SM-R845 är även vattentålig och klarar nedsänkning i vatten ner till 5ATM, eller cirka 50 meter. Modellen är dock inte anpassad för riktiga dyk.

Vidare ska SM-R845 ha inbyggt stöd för både GPS och 4G/LTE.

Idag finns inga uppgifter om när SM-R845 eller någon av de andra modellerna kan släppas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.