Samsung Galaxy Watch 5 kan få större batteri (och längre batteritid)

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Om det är något som Galaxy Watch 4 har kritiserats för så är det den bristande batteritiden. Den är inte i toppklass och det klagas på att smartklockan knappt håller en hel dag. Om ens det.

Därför är det glädjande nyheter att kommande Galaxy Watch 5 kan få större batterikapacitet. Och med det längre batteritid. Bilder visar att nya batteriet är på 276 mAh, upp från 247 mAh i Galaxy Watch 4.


Läs mer: Samsung Galaxy Watch 5 kan mäta din temperatur (kroppstermometer)

Det är en ökning med ”bara” 12 procent. Men när det handlar om så små batteriet så är varje milliamperetimme guld värd. Om Galaxy Watch 5 dessutom har energieffektivare komponenter så bidrar det ytterligare.

Vi vet att Samsung planerar att använda en sensor för att mäta kroppstemperaturen i nya smartklockan. Tillsammans med andra förbättringar så kan batteritiden potentiellt vara lika bra (eller dålig) som med Galaxy Watch 4.

Nämnvärt är att vi inte har någon aning om Galaxy Watch 5 Classic (ja, det är en separat modell) också får ett större batteri.

Exakt när nya Galaxy Watch-serien släpps återstår att se. När smartklockorna väl kommer räknar vi med att de introduceras samtidigt med Galaxy Z Fold 4 och Z Flip 4 senare under året.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.