Lägg till extra användare på Netflix-kontot för 30 kronor (nytt test)

Utvalda marknader får testa nya funktionen idag

Netflix
Foto: Thibault, Pening, Unsplash

Netflix verkligen ogillar att deras användare delar sitt konto utanför hushållet. Filmtjänsten har gått ut publikt med information om att det inte är tillåtet och att de stänger ner konton som bedöms vara delade med andra.

Samtidigt förstår Netflix att det är något som kommer att fortsätta trots hot om kontostängning och ip-blockeringar. Kanske är det därför som filmtjänsten nu testar ett nytt sätt att få in pengar på delade konton.

I ett meddelande på sin officiella nyhetssida berättar Netflix om testet som pågår just nu.

Läs mer: Kommer Netflix att visa reklam? (svaret: absolut nej)

Extra tittare på Netflix – för 30 kronor

På utvalda marknader kan användarna lägga till en eller två extra användare till sina konton och dela till familj eller vänner. Tilläggskostnaden är cirka 30 kronor per månad och gäller för alla abonnemangsformer på Netflix.

Det betyder helt enkel att du kan vara huvudägaren till kontot och ge åtkomst till en eller två andra personer mot en liten kostnad på några tior.

We recognize that people have many entertainment choices, so we want to ensure any new features are flexible and useful for members, whose subscriptions fund all our great TV and films.

I skrivande stund pågår det hela som ett test för användare i Chile, Costa Rica och Peru. Det är inte fastställt om tilläggskostnaden kommer att rullas ut på bredare front och huruvida den även når Sverige.

Det är knappast sannolikt att den som betalar 179 kronor för den dyraste abonnemangsnivån på Netflix bara måste betala 30 kronor extra för en eller två extra tittare. Vi räknar kallt med att priset blir märkbart högre för svenska användare.

Läs mer: 70 nya filmer till Netflix under 2022

Flytta profiler till ett annat konto

En annan nyhet som Netflix testar är möjligheten att flytta en befintliga profil från ett konto till ett annat.

Det betyder att om du är en extratittare på en kompis konto så kan din personliga profil enkelt överföras till ett eget konto om du vill det.

Flytten gäller för abonnemangsnivåerna Basic, Standard och Premium. Du behåller visningshistoriken, dina listor och personliga rekommendationer i flytten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.