HBO Max och Discovery+ slås ihop till en filmtjänst (april 2022)

film projektor
Foto: Alex Litvin, Unsplash

Redan i april kan filmtjänsterna HBO Max och Discovery+ slås ihop. Det betyder att svenska användare kan se allt material från båda på ett och samma ställe framöver. Frågan är bara hur det påverkar månadskostnaden för konsumenten.

Anledningen till att de båda tjänsterna slås ihop är att Discovery Inc och Warner Media har gått samman. Warner Media ägs för stunden av jätteföretaget AT&T som är en USA-baserad nätägare för mobilnät på den amerikanska marknaden.

Läs mer: HBO Max släpps i Sverige – 44 kronor per månad
Till tidningen Aftonbladet säger Karin Larsdotter, presskontakt för HBO Max i Sverige, ihopslagningen kan ske under årets andra kvartal. Mer än så väl han inte kommentera det hela och inte heller spekulera kring vad som händer efteråt.

Vi däremot har alla möjligheter i världen att spekulera i vad som kommer att ske, och kan säga att vi inte blir ett dugg förvånade om månadspriset höjs rejält för svenska konsumenter efter sammanslagningen.

Så här många prenumeranter hade de båda tjänsterna vid slutet på 2021:

  • HBO: 73,8 miljoner
  • Discover+: 22 miljoner

Det kan jämföras med marknadsledaren Netflix som hade 213 miljoner prenumeranter globalt räknat under tredje kvartalet 2021. Och Disney+ som hade 118 miljoner under fjärde kvartalet 2021.

Inte ens tillsammans kan HBO Max och Discovery+ hota de båda superjättarna. Men med sammanslaget innehåll och en låg månadskostnad kanske de kan attrahera Netflix-användare som tröttnat på den skyhöga kostnaden för abonnemangsnivån som klarar 4K-upplösning.

Läs mer: Netflix höjer priserna i USA och Kanada (2022)

När HBO Max lanserades i Sverige var det med ett superlågt introduktionspris på 44 kronor per månad. Huruvida Discovery kommer att hedra det månadspriset återstår att se. Vi är rädda att det blir en chockhöjning av priset, men hoppas så klart att det inte kommer att ske.

Vad tror du? Kommer 44 kronor per månad att stanna kvar som tidigare, eller får vi en höjning?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.