Samsung Galaxy S9 Mini med 5-tumsskärm kan släppas 2018

Samsugn Galaxy S8

Samsung har hittills följt en tydligt utstakad bana med två storlekar för sina Galaxy S-modeller; nämligen en standardmodellen och en större Plus-modell. Detta kan ändras med Galaxy S9.

Enligt nya uppgifter planerar Samsung att släppa tre Galaxy S9-modeller där den nya storleken blir en Mini-variant med 5-tumsskärm. Med det återupplivar tillverkaren sin gamla Mini-serie som slutade med Galaxy S5 Mini.

Samtliga tre modeller ska använda skärmar som täcker hela framsidan, så kallade Infinity-skärmar med kurvad design. Mycket likt vad vi redan ser i dagens mobiltelefoner Galaxy S8 och Galaxy S8+.

Det finns inga detaljer kring Galaxy S9 Mini så i skrivande stund finns inga uppgifter om vilken hårdvara som sitter under skärmen. Förhoppningsvis ser vi samma komponenter som i de större modellerna och inte de kraftiga begränsningar som tidigare Galaxy S Mini-modeller hade.


Mer intresserad av stora Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus? Läs mer här


Här bör vi också nämna att det tidigare funnits rykten om att Samsung tänkte släppa Mini-varianter av både Galaxy S7 och Galaxy S8. I båda fallen var ryktena falska, så ta allt ovan med en nypa salt.

När kommer Galaxy S9 Mini släppas?

Planerar Samsung att faktiskt släppa Galaxy S9 är det högst troligt att vi får se den samtidigt med de båda större varianterna.

Sen tidigare vet vi att den sydkoreanska tillverkaren tänker släppa nya telefoner under första kvartalet 2018. Det följer tidigare lanseringar i Galaxy S-serien och blir efter släppet direkta konkurrenter till iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

När Apple släppte iPhone SE var intresset skyhögt på marknaden. Plötsligt fanns en mobiltelefon med liten skärm men utan kompromisser med Prestandan. Telefonen fick en liten 4-tumsskärm, men på insidan fanns komponenterna från iPhone 6s.

Samsung har knappast lyckats väl med sina Galaxy S Mini-telefoner, men om de bara följer rådet att inte kompromissa med prestandan eller kameran – då kan de ha en riktig favorit på gång i Galaxy S9 Mini.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.