Annons

Extremt dålig försäljning av Xbox One X i Japan

microsoft-xbox-one-x-staende
Xbox One X

Kan du gissa hur många exemplar av Xbox One X som såldes på den japanska marknaden under första veckan? Vi kan ge dig en hint: det gick inte alls så bra som Microsoft säkert hade hoppats.

Japan har redan två gigantiska spelföretag som fullkomligt dominerar försäljningen i landet, nämligen Nintendo och Sony. När Switch-konsolen släpptes såldes nästan 80 000 exemplar första veckan, med Playstation 4 var siffran istället strax över 20 000 exemplar i Japan.

Och hur många Xbox One X-konsoler sålde då Microsoft? Bara 1 344 exemplar enligt de senaste siffrorna. Det är till och med sämre än Playstation Vita som inte längre underhålls av Sony.

Till Xbox One X försvar kan sägas att föregångaren Xbox One S faktiskt sålde sämre med sina knappt mätbara 121 exemplar. Det är tydligt att japanerna inte alls är intresserade av Xbox-serien.


Läs också: 67 000 exemplar av Xbox One X såldes i UK — på en vecka


Men trots att Japan sätter sig emot den amerikanska speljätten så vägrar Microsoft att ge upp om landet. Åtminstone om man ska tro Microsoft-profilen Phil Spencer som tydligt markerar företagets fortsatta intresse i Japan.

Inte för att han tror sig kunna slå Sony och Nintendo på fingrarna, utan snarare för att Japan är ett mycket viktigt land inom gamingcommunityn. Inte minst med ett uppsving i antal spelutvecklare som Microsoft gärna vill få med sig.

Utmaning är nu hur Phil och Microsoft ska få den japanska marknaden att acceptera Xbox-serien. Vi har nu sett flera lanseringar där Microsoft totalt misslyckats med att marknadsföra sina spelprodukter – frågan är om de någonsin kommer att lyckas.

Vad tror du?

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.