Kan du gissa hur många exemplar av Xbox One X som såldes på den japanska marknaden under första veckan? Vi kan ge dig en hint: det gick inte alls så bra som Microsoft säkert hade hoppats.


Japan har redan två gigantiska spelföretag som fullkomligt dominerar försäljningen i landet, nämligen Nintendo och Sony. När Switch-konsolen släpptes såldes nästan 80 000 exemplar första veckan, med Playstation 4 var siffran istället strax över 20 000 exemplar i Japan.

Och hur många Xbox One X-konsoler sålde då Microsoft? Bara 1 344 exemplar enligt de senaste siffrorna. Det är till och med sämre än Playstation Vita som inte längre underhålls av Sony.

Till Xbox One X försvar kan sägas att föregångaren Xbox One S faktiskt sålde sämre med sina knappt mätbara 121 exemplar. Det är tydligt att japanerna inte alls är intresserade av Xbox-serien.


Läs också: 67 000 exemplar av Xbox One X såldes i UK — på en vecka


Men trots att Japan sätter sig emot den amerikanska speljätten så vägrar Microsoft att ge upp om landet. Åtminstone om man ska tro Microsoft-profilen Phil Spencer som tydligt markerar företagets fortsatta intresse i Japan.

Inte för att han tror sig kunna slå Sony och Nintendo på fingrarna, utan snarare för att Japan är ett mycket viktigt land inom gamingcommunityn. Inte minst med ett uppsving i antal spelutvecklare som Microsoft gärna vill få med sig.

Utmaning är nu hur Phil och Microsoft ska få den japanska marknaden att acceptera Xbox-serien. Vi har nu sett flera lanseringar där Microsoft totalt misslyckats med att marknadsföra sina spelprodukter – frågan är om de någonsin kommer att lyckas.

Vad tror du?

Kategoriserad i:

Taggad i:

, ,