67 000 exemplar av Xbox One X såldes i UK — på en vecka

Xbox One X

Det går bra för Microsoft och Xbox One X. Bara under första veckan på marknaden såldes 67 000 exemplar på den engelska marknaden.

Siffran kan jämföras med Playstation 4 Pro som behövde fyra veckor för att nå samma resultat. Knappast vad Sony vill höra, men desto bättre för Microsoft.

Bland anledningarna till att Xbox One X säljer så bra och ligger steget före Playstation 4 Pro är en stor andel förhandsbokningar, och Sonys konsol hade en mer begränsad tillgänglighet på marknaden.

Microsoft har ett stort övertag på Sony

Bland de drivande spelen som hjälpte Xbox One X till förstaplatsen finner vi tungviktaren Call of Duty: WW2. Spelet sålde hela 57 procent bättre än föregångaren Call of Duty: Infinite Warfare under lanseringsveckan.

Även Assassin’s Creed Origins och FIFA 18 ska ha visat starka siffror, dock inte lika bra som Call of Duty: WW2.

Och samtidigt fortsätter Forza-serien dominera bland bilspelen. Forza Motorsport 10 och Forza Horizon 3 tar båda plats på listan över de tio bäst sålda spelen, slår enkelt konkurrenten Gran Turismo Sport på fingrarna.

Med fler än 100 spel som uppdaterats för att dra full nytta av hårdvaran i Xbox One X har Microsoft ett stort övertag mot Sony. Playstation 4 Pro är kapabel till både 4K och HDR, men få utvecklare har brytt sig om att uppdatera sina äldre spel för att dra nytta av detta.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.