Samsung Galaxy S8 släpps som specialversion i Kina — extra bra hårdvara

Samsugn Galaxy S8

När Samsung släpper Galaxy S8 och Galaxy S8+ kommer mobiltelefonerna att ha 4GB internminne och 64GB lagringsutrymme — och det i alla länder utom Kina. På den kinesiska marknaden kommer Samsung att släppa en något bättre variant för att kunna konkurrera på befintliga aktörer.

Istället för 4GB respektive 64GB minne i telefonerna så är det 6GB och 128GB som gäller. Detta för att konkurrenterna gjort marknaden van vid den mängden internminne och lagringsutrymme. Om Samsung ska kunna attrahera kunder måste de följa marknadens krav och behov.

Detsamma gäller dock inte den europeiska och amerikanska marknaden. Tydligen. Vi får nämligen den sämre varianten med lägre specifikationer. Samsung har redan släppt mobiltelefonen Galaxy C9 Pro med just 6GB internminne i Kina, så uppgifterna är inte helt otroliga.


Lästips: 1 000 fps med Samsung Galaxy S8 — extrem slowmotion


Så kommer den extra bra varianten av Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8+ att ge kineserna mycket mer för pengarna? Med all sannolikhet är svaret nej. Skillnaden mellan 4GB och 6GB är inte överväldigande stor, men en viss skillnad kommer det givetvis att vara. Mer minne gör exempelvis att fler applikationer kan köras i bakgrunden innan telefonens minne tar slut.

Det är inte supernödvändigt men givetvis är mer minne bättre än mindre minne. Så det är tråkigt om Samsung inte ger oss i Europa och den amerikanska marknaden samma fördelar, även om det kanske kostar lite extra. Kanske handlar det också delvis om att Samsung vill pressa ner kostnaden för att inte släppa en supertelefon till ett superpris som ingen vill betala.

Andra specifikationer pekar på att nya mobiltelefonerna får en Qualcomm Snapdragon 835- eller Exynos 9-processor (beroende på vart telefonen säljs). Skärmarna blir högupplösta av typen OLED, det finns en 12-megapixelkamera på baksidan och en 8-megapixelkamera på framsidan. Den främre har en ackompanjerande kamera helt dedikerad åt ögonavläsning.

Åtminstone är det vad vi tror efter de läckor och rykten som cirkulerat de senaste månaderna. Samsung har inte kommenterat några uppgifter än så vi får vänta till slutet på mars innan en officiell presentation, och förhoppningsvis bekräftelse, sker.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.