1 000 fps med Samsung Galaxy S8 — extrem slowmotion

Samsugn Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 kan få en kamera som klarar videoinspelning i otroliga 1 000 fps. Det betyder att för varje sekund som spelas in lagras 1 000 bilder som sedan kan användas för att sakta ner videouppspelningen till effektfull slowmotion.


Stödet ska gälla både Galaxy S8 och storebror Galaxy S8+ vilket får sägas vara en riktigt trevlig kompensation om bakre kameran stannar på låg 12 megapixel (vilket ryktats länge nu). Samtidigt får vi veta att frontkameran är på utmärkta 8 megapixel vilket är välkommet högupplöst för en främre kamera.

På framsidan ska det även sitta en separat kamera på 3,7 megapixel vilken är dedikerad till avläsning av ögat vid inloggning i telefonen. Givetvis inte bekräftat av Samsung men ändå lockande och intressant för de som vill köpa en ny mobiltelefon i sommar.

Här kan också sägas att du inte kan vänta dig slowmotionvideo i 1 000 fps med upplösning i 4K eller 1080p. Räkna med att det gäller 720p eller kanske ännu lägre 480p, och detaljrikedomen lär vara begränsad för att telefonen ska hänga med i svängarna.


Lästips: Samsung Exynos 9 — extrem prestanda för Galaxy S8Under Mobile World Congress 2017 visade Sony upp en nyutvecklad kamerasensor som klarar 960 bilder per sekund, vilket är lika mycket som professionella kompaktkameran Sony RX100 V. Idag vet vi att Galaxy S8 inte använder denna kamerasensor,

Med det sagt så är 1 000 fps hur spännande som helst i en mobiltelefon oavsett upplösning och bildkvalitet. Vi hoppas så klart att Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8+ verkligen ger oss den här nyheten, vi vill bara inte att du ska ha för stora förhoppningar på kvalitet och verklighet.

Det här är en positiv utveckling för kommande smartphones ytterligare en spik i kistan för billigare kompaktkameror. Det blir allt färre anledningar till att faktiskt köpa en separat kamera, åtminstone om man bara ska ha bilderna till sociala medier och annan snabb delning till andra. För seriöst arbete krävs så klart fortfarande en ordentlig separat kamera.

Läs mer om nyheten på Android Authority.