Samsung Galaxy Note 7 kan ha problem med skärmen — eller har den?

samsung galaxy note 7

När man köper en mobiltelefon som är helt ny på marknaden finns alltid en risk att barnsjukdomar i tillverkningen visar sig. Hur de visar sig varierar givetvis en hel del men kanske har vi fått en första bild om hur de ser ut med nya Galaxy Note 7.


Det har dykt upp rapporter som pekar på att Samsungs senaste flaggskeppstelefon kan ha vissa utmaningar kring tillverkningsprocessen. En del användare har berättat att de hittat repor på skärmens insida. Andra har lagt ut bilder som ska visa hur skärmen släppt från chassit.

Ett tredje problem är knappar som inte är ordentligt monterade utan tenderar släppa efter en tids användning. Innan Samsung går ut med officiell information som bekräftar eventuella problem med Galaxy Note 7 är det inte värt att dra på förstora växlar kring det hela.

Man kan ställa sig undrande till hur väl Samsung har designat Galaxy Note 7 när användarna misstar skärmens konstruktion för en felaktighet. Här pratar vi om hur det ser ut som om skärmen ”blöder” ljus på sidorna där den egentligen bara reflekterar ljuset i chassits metallram så det syns likt ett skarpt streck i vissa situationer.

Inte snyggt, men inte heller säkert ett fel av Samsung. Ouch. Bildkälla: Reddit
Inte snyggt, men inte heller säkert ett fel av Samsung. Ouch. Bildkälla: Reddit

 


Skärmen till Galaxy Note 7 är ruskigt dyr

Och när vi ändå pratar om skärmen så kan nämnas att vi nu vet hur mycket en skärm till Galaxy Note 7 kostar — närmare 3 000 kronor inklusive moms. Det är samma kostnad som för en skärm till Galaxy S7 Edge och långt under de 1 600 kronor som skärmen till en iPhone 6s Plus kostar.

Vi rekommenderar ett ordentligt skal som skyddar konstruktionen samt ett extra skärmskydd som hindrar repor och minskar eventuella stötar mot skärmen. Det kanske inte är tillräckligt i alla lägen, men det minskar riskerna.


Lästips: Android 7.0 ”Nougat” släpps inte till Nexus 5 och Nexus 7


Om man vill vara riktigt säker finns olika försäkringar som täcker upp skador. Ditt försäkringsbolag har garanterat en lösning, butiken där du köpte din telefon en annan. Samsung har också ett extraskydd kallat Protection Plus och det kostar 1 400 kronor och täcker byte av två skärmar inom två år efter köpet.

Har du haft problem med din mobiltelefon? Kommentera och berätta om dina erfarenheter och upplevelser!