Android 7.0 kommer inte till Sony Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact

sony xperia z3

Har du en Sony Xperia Z3 eller Xperia Z3 Compact och hoppas på att få Android 7.0 ”Nougat”? Då har vi tyvärr dåliga nyheter.

Enligt en uppdatering på Sonys officiella webbsajt kommer Android 7.0 inte att släppas till två år gamla Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact. Trots att de användes som officiella testmodeller när Sony arbetade med utvecklarversionen av nya Android.

Vill man ha Android 7.0 är det istället följande modeller som gäller: Xperia Z3+, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra och Xperia X Performance.

Man kan ställa sig undrande till hur Sony bestämde sig för vilka enheter som ska få Android 7.0. Eftersom Xperia Z3 var bra nog för Sony att testa nya versionen tycker vi att det borde kunna släppas en officiell version också.


Lästips: Android 7.0 ”Nougat” släpps inte till Nexus 5 och Nexus 7Men nej, istället får ni med en av de två mobiltelefonerna helt enkelt vänta på en inofficiell version från tredjepartsutvecklare. Det kommer att betyda begränsningar, fler buggar och problem att ta sig förbi. Dessutom gäller det även för Xperia Z3 Tablet Compact.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.