Samsung fixar sårbarheter hittade i SmartThings

samsung-smartthings

Samsung har släppt ny mjukvara till SmartThings-hubben. Den löser bland annat 20 sårbarheter som gjorde att hackare potentiellt kunde styra smarta prylar anslutna till internet.


Sårbarheterna hittades av säkerhetsfirman Cisco Talos som kontaktade Samsung om sina fynd. De båda företagen har därefter arbetat tillsammans för att hitta bra lösningar på dem.

Enligt Cisco Talos är flera av sårbarheterna mycket svåra att utnyttja i sig själva. Men hackare kan använda flera tillsammans för att skapa en större, mer koordinerad attack av det större slaget.

Tacksamt nog sparas inte känsliga uppgifter som betalkort eller liknande i SmartThings-hubben. Däremot är den en väg in till andra saker som hackare absolut inte bör få tillgång till; som smarta dörrlås och nätverkskameror.

Hackare skulle potentiellt kunna stänga av vissa hemlarm och även göra fysiska skada på nätverksanslutna saker.

Trots att säkerhetsfirman hittat så många sårbarheter så skickar Cisco Talos en hyllning till Samsung. De menar att den sydkoreanska tillverkaren gjort många saker rätt med SmartThings och att de tar sårbarheterna på stort allvar.

Samsung har släppt en uppdatering till SmartThings som rullat ut globalt. Har du den smarta hubben bör din enhet redan ha uppdaterats och vara säkrad mot sårbarheterna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.