Samsung Chromebook Pro avslöjad innan lanseringen

samsung chromebook pro

 


Samsung Chromebook Pro har avslöjats innan lanseringen. En högkvalitativ, professionell bärbar dator med Chrome OS som operativsystem och aktiv styluspenna.

Sett till specifikationerna kan Chromebook Pro bli en av marknadens absolut kraftfullaste modeller. Frågan är bara om prislappen blir mer avskräckande än vi hoppas på.

Enligt webbsajten ChromeUnboxed, webbsajten som först såg att Chromebook Pro listades i en webbutik, får bärbara datorn en 12,3-tums pekskärm som kan roteras 360 grader.

Skärmen ska ha upplösningen 2 400 x 1 600 pixlar vilket ger bildformatet 3:2 och en pixeltäthet på 234 ppi. Om vi tittar närmare på de läckta bilderna ser det ut som att kanterna blir ruskigt tunna, om än inte helt kantlöst.


Andra specifiaktioner som lyfts fram är en tjocklek på 12,9 till 13,9 millimeter beroende på vart man mäter. Det ska finnas 32 GB lagringsutrymme, 4 GB internminne och ett batteri som klarar 10 timmars drift på en laddning.

Operativsystemet är som ovan nämnt Chrome OS. Det betyder en mycket tät anslutning till Googles molntjänster och därför behöver du inte vara nervös över det lilla lagringsutrymmet. Mycket av det som görs på datorn kommer att sparas i molnet vilket avlastar.


Lästips: Öppna din Chromebook med pin-kod — ny funktion på gång till Chrome OS


Priset som avlöjats är 499 dollar så räkna kring 5 500 kronor med momsen inräknad. Ett till synes bra pris även om vi inte känner till processorn än. Fast kostnaden kan bli mycket högre än så om du inte gillar att Samsung gör egna justeringar i Chrome OS, för det kan du garanterat räknat med.