Apple bygger in skyddsnät för felande hemknappar med iPhone 7

iphone7 apple hemknapp skarm

Om du har en iPhone 7 och är rädd för att hemknappen ska sluta fungera, ja då har vi goda nyheter utifall det faktiskt skulle ske. Apple har byggt in en säkerhetsfunktion som gör att telefonen känner av när hemknappen inte längre kan användas.


Är så fallet visas en hemknapp på skärmen istället vilket gör telefonen användbar tills den kan lämnas in till Apple. Och vi uppskattar att tillverkaren har tänkt det där lilla extra steget då hemknappen inte längre är mekanisk utan kapacitiv med koppling till Apples Taptic Engine.

Nyheten spreds först av forumanvändaren ”iwayne” på webbsajten MacRumors. Enligt användaren dök ett meddelande upp på skärmen efter att hans iPhone 7 när både hemknappen och Taptic Engine krånglade.

Meddelandet var följande:

”The Home Button May Need Service. In the meantime, you can use the onscreen Home button below”.

Och här bör också förtydligas att det endast gäller iPhone 7 och iPhone 7 Plus — även om tidigare modeller har stöd för iOS 10.


Nya funktioner ökar givetvis risken för nya problem och det här är något helt nytt för mobilkategorin. I takt med att de mekaniska delarna byts ut mot andra lösningar krävs också bra support för att hantera de fel som kan dyka upp. Risken är att Taptic Engine och den kapacitiva hemknappen har barnsjukdomar som måste lösas till iPhone 8, och här verkar Apple vara på god väg med ett bra system.

Frågan är hur länge det dröjer innan samma skyddsnät även kommer till volymknapparna och kanske till och med på/av-knappen (hur nu det skulle gå till). Vad tror ni?