Samsung bekräftar lanseringsdatum för Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus

Samsung Galaxy S8 Plus
Bild: Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung har avslöjat när Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus kommer att presenteras. Om du har något planerat den 25 februari är det dags att lämna återbud – den första visningen av nya telefonerna sker strax före Mobile World Congress.


Den sydkoreanska tillverkaren har börjat skickat ut inbjudningar till ett evenemang som kallas ”Unpacked 2018”. Datumet är den 25 februari och platsen är Mobile World Congress i Barcelona.

Mer exakt är det faktiskt dagen före mobilmässan. Och anledningen till det är att Samsung inte vill ha någon konkurrens om uppmärksamheten; även om de sannolikt inte hade fått det ändå med tanke på vad som ska visas.

Fortfarande få officiella detaljer om Galaxy S9

De officiella detaljerna som släppts kring telefonerna är minst sagt sparsam. Allt vi känner till är vad Samsung avslöjar på inbjudan till evenemanget. Och det enda de skriver är ”The Camera. Reimagined”.

I princip alla stora mobiltillverkare fokuserar på att lyfta fram kameran i sina nya telefoner. Att Samsung gör det med Galaxy S9 är knappast förvånande. Frågan är bara vad de kan tänkas visa som ska locka köpare.


Sen tidigare vet vi att Galaxy S9 kan använda en frontkamera på 8 megapixel och en bakre kamera på 12 megapixel. Så långt inga konstigheter. Det mest intressanta är att den bakre kameran kan ha en justerbar bländare, och om det stämmer blir Samsung först i världen med en sådan lösning i telefonen.